Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Skauti začali rozvážet betlémské světlo po republice

Domácí zpravodajství / / ČTK / 16. prosince 2023 23:43
Skauti začali rozvážet betlémské světlo po republice

Betlémské světlo
Autor: Betlemskesvetlo.cz

Praha - Skautští kurýři začali rozvážet vlaky po republice betlémské světlo, které před týdnem přivezli ve dvou lucernách z rakouského Lince. Světlo převzali ve stanicích místní skauti nebo jiní dobrovolníci, kteří pak budou dál šířit plamínek i tam, kam koleje nevedou. Na mnoha místech a akcích si lidé až do Štědrého dne budou moci přinést svíčky ve sklenicích, petrolejky či lucerničky a světlo zažehnuté v Kristově rodišti si odnést do svých domovů jako novodobý symbol vánočních svátků.

Lidé si mohou přijít pro betlémské světlo do kostelů, skautských kluboven, komunitních center či knihoven, na vlaková nádraží, radnice a další veřejná místa. Například v Praze, Brně, Ostravě a Olomouci ho budou skauti rozvážet dvěma historickými tramvajemi. Všechny akce a místa lidé najdou na webu www.betlemskesvetlo.cz.

Tradice betlémského světla, které putuje Evropou, se zrodila v roce 1986 v Rakousku. Cílem je šířit zároveň s plamínkem myšlenku pokoje, přátelství a míru. Betlémské světlo je pro věřící symbolem naděje, světla, jež překonává tmu. V Česku se tradice ujala po pádu komunismu, o jeho šíření se starají skauti a skautky víc než 30 let.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.
Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 121)