Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Tříkrálová sbírka v Karlových Varech pomůže lidem s Alzheimerovou chorobou

Kraje: Karlovarský / / ČTK / 4. ledna 2024 9:07
Tříkrálová sbírka v Karlových Varech pomůže lidem s Alzheimerovou chorobou

Tříkrálový průvod v Karlových Varech
Autor: Facebook / Magistrát města Karlovy Vary

Karlovy Vary - V Karlových Varech začala Tříkrálová sbírka, jejíž výtěžek bude určen zejména na úhradu části nákladů spojených s provozem týdenního stacionáře pro lidi s Alzheimerovou chorobou v Karlových Varech - Staré Roli. Podle ředitel Farní charity Karlovy Vary Aleše Klůce se do koledování zapojí zhruba stejný počet koledníků jako loni. Řekl to 3. ledna ČTK.

"Letošní sbírka je určená pro týdenní stacionář pro lidi s Alzheimerovou nemocí ve Staré Roli. Jelikož těm lidem tam i pereme a sušíme, tak potřebujeme zrekonstruovat prádelnu, kterou tam máme. To znamená zednické práce, rozvody, elektřina a podobně. Na to ty peníze použijeme," popsal Klůc.

Rozpočet rekonstrukce zatím charita nemá a bude čekat na výsledek letošní sbírky. Pokud budou peníze stačit, s rekonstrukcí by mohla začít už letos, případně počká, až bude peněz dost, a provede ji v následujících letech, doplnil Klůc. V loňském roce Farní charita Karlovy Vary vybrala v Tříkrálové sbírce zatím rekordní částku, a to 322.000 korun. Pokud by se podařilo letos vybrat podobnou sumu, na rekonstrukci prádelny ve stacionáři by to mohlo stačit.

Koledování už tradičně provází i žehnání domů a označení nápisem K+M+B a letopočtem. Nápis přitom není zkratkou jmen tří králů z biblického příběhu, ale zkratkou latinského Christus mansionem benedicat, tedy Kristus požehnej tomuto domu. Koledovat a vybírat dary letos v ulicích Karlových Varů a okolí vyrazí bezmála dvě stovky koledníků, hlavně dětí. Jak  řekla ČTK jedna z mladých kolednic, nejlepší strategií, jak od dárců získat peníze, je úsměv, ale i dobře zazpívaná koleda.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.
Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
26%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 123)