Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Protestující zemědělci se shromáždili na Svatopetrském náměstí

Ze světa / vlu / ČTK / 18. února 2024 21:58
Protestující zemědělci se shromáždili na Svatopetrském náměstí

Ilustrační foto: náměstí sv. Petra v Římě
Autor: Wikipedia.org / Creative Commons

Vatikán/Řím - Zemědělci protestující v italském hlavním městě Římě se dnes shromáždili na vatikánském Svatopetrském náměstí. Tvrdí, že od papeže dostali pozvánku na bohoslužbu, informovala agentura APA.

„Bylo pro nás velkým překvapením, že jsme dnes obdrželi e-mail a telefonát ze sekretariátu papeže, kde nám povolili účast na mši na Svatopetrském náměstí,“ uvedli v prohlášení zemědělci, kteří v Římě a dalších italských městech protestují již řadu dní.

„S papežovým požehnáním můžeme najít sílu pokračovat v našem protestu,“ píše se dále v prohlášení.

Ve čtvrtek zemědělci uspořádali v centru Říma protestní jízdu na svých traktorech. Následného shromáždění u antického sportoviště Circus Maximus se zúčastnilo na 20.000 lidí.

Vláda premiérky Giorgii Meloniové naznačila ochotu k dialogu a nabízí zemědělcům snížení daní. Slíbila také posílit kontrolu nekalých obchodních praktik i dohled nad cenami zemědělských produktů.

Zemědělci v současnosti protestují v řadě evropských zemí, kromě Itálie též například v Polsku, Francii či Německu. Nelíbí se jim nízké ceny produktů, rostoucí náklady, levný dovoz a omezení vyplývající z opatření EU proti změně klimatu. V pondělí chce část nespokojených farmářů z Česka zablokovat pražskou magistrálu.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 119)