Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Rusko tvrdí, že našlo výbušniny v zásilce ikon původem z Ukrajiny

Ze světa / kir / ČTK / 3. dubna 2024 21:05
Rusko tvrdí, že našlo výbušniny v zásilce ikon původem z Ukrajiny

Ilustrační foto: ruská mariánská ikona

Moskva - Ruská tajná služba FSB dnes uvedla, že odhalila výbušniny v zásilce pravoslavných ikon, které měly původ na Ukrajině a do Ruska měly být dovezeny přes státy Evropské unie. Informovala o tom ruská státní agentura TASS. Informace nebylo možné nezávisle ověřit.

Podle FSB byl údajný kontraband odhalen na hraničním přechodu Ubylinka z Lotyšska do Ruska. Z Ukrajiny putoval do Ruska přes Rumunsko, Maďarsko, Slovensko, Polsko a Litvu.

"Bylo vyjmuto 27 výbušných zařízení ukrytých v ikonách a připravených k použití, 70 kilogramů průmyslově vyráběné plastické trhaviny vysoké síly, 91 elektrických rozbušek a části střely do RPG-7," uvedla ruská tajná služba.

Podle ní byl zadržen řidič vozidla. Dodala, že se bude snažit vypátrat všechny zúčastněné, včetně cizinců.

Zpráva o nálezu výbušnin přichází poté, co šéf FSB Alexandr Bortnikov bez důkazů vystoupil s tvrzením, že útoku islámských radikálů na koncertní síň Crocus City Hall z 22. března napomáhaly ukrajinské a západní tajné služby. K útoku, který si vyžádal nejméně 144 mrtvých a více než 550 raněných, se přihlásila teroristická organizace Islámský stát.

Ukrajina zprávu o svém zapojení do útoku v Moskvě kategoricky odmítla a označila ji jako cynickou, i proto, že přišla v den, kdy si v zemi připomínali dva roky od výročí osvobození města Bucha u Kyjeva, kde ruští vojáci zabili několik set civilistů.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 119)