Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Na část summitu G7 o umělé inteligenci přijede i papež

Ze světa / / ČTK / 26. dubna 2024 22:02
Na část summitu G7 o umělé inteligenci přijede i papež

Ilustrační foto
Autor: Pixabay.com / Gerd Altmann / Creative Commons

Řím - Papež František se zúčastní části červnového summitu skupiny vyspělých ekonomik G7, která se bude věnovat tématu umělé inteligence (AI). Oznámila to italská premiérka Giorgia Meloniová, jejíž země summit od 13. do 15. června hostí. Informovala o tom agentura ANSA.

„Je to poprvé v dějinách, kdy se papež bude podílet na práci G7,“ uvedla Meloniová na videu zveřejněném na síti X. Upřesnila, že papež se zapojí do části summitu s názvem Outreach, kterého se účastní i země, které nejsou členy G7. „Jsem přesvědčená, že účast jeho Svátosti rozhodujícím způsobem přispěje k definici právního, etického a kulturního rámce umělé inteligence,“ dodala Meloniová.

Členy skupiny G7 jsou Spojené státy, Kanada, Německo, Francie, Itálie, Británie a Japonsko. Třídenní červnový summit bude hostit letovisko Borgo Egnazia v Apulii na jihu Itálie, jedna část programu se bude věnovat AI. Účast už potvrdili i předseda Evropské rady Charles Michel a šéfka Evropské komise Ursula von der Leyenová.

Papež František v prosinci vyzval mezinárodní společenství k regulaci umělé inteligence s tím, že algoritmy nesmí nahradit lidské hodnoty. Papež varoval v souvislosti s AI před „technologickou diktaturou“, která podle něj ohrožuje lidskou existenci. Uměla inteligence bude stále rozšířenější a může být zneužita k desinformačním kampaním a k ovlivňování voleb, varoval tehdy papež v šestistránkovém dokumentu, který Vatikán zveřejnil v šesti jazycích, napsala agentura AFP.

Sám papež už se stal terčem vtipů vytvořených s pomocí umělé inteligence. Na internetu se objevily uměle vytvořené fotografie, které vyobrazovaly Františka v bílé péřové bundě, na večírku na diskotéce nebo jak se žení, uvedla AFP.

 

 

 

 

 

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.
Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
50%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
26%
 
Nevím
4%
 
(Počet hlasů celkem: 137)