Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
V Gdaňsku obnovili pomník kontroverzního kněze

Ze světa

V Gdaňsku obnovili pomník kontroverzního kněze

ČTK / mn / 26. 2. 2019 9:19

Dělníci z loděnic v severopolském Gdaňsku  vrátili na původní místo strženou sochu polského kněze Henryka Jankowského. Farář, který zemřel v roce 2010, byl znám aktivitami v protikomunistickém hnutí Solidarita, ale čelil i nařčením, že zneužíval nezletilé chlapce a dívky.

Domácí zpravodajství

Dokument z doby Jana Husa se vydražil za více než sedm milionů. Národní knihovna neuspěla

ČTK / 26. 2. 2019 9:20

Dokument z doby Jana Husa se vydražil za více než sedm milionů. Národní knihovna neuspěla Vzácný dokument z roku 1414 související s církevním reformátorem Janem Husem se na  aukci společnosti 1. Art Consulting vydražil za zhruba 7,2 milionu korun. Koupil ho soukromý majitel. Notářský zápis na pergamenovém papíře s pečetí je podle aukční síně jediným exemplářem svého druhu a kromě historické ceny je také důležitým dokladem právní argumentace počátku 15. století.

Ze světa

Anglikánská církev plánuje modlitby za hladký brexit

ČTK / mn / 26. 2. 2019 9:21

Anglikánská církev plánuje modlitby za hladký brexit Anglikánská církev plánuje pět dní modliteb za hladký brexit a za chudé, které ekonomická nejistota pramenící z nadcházejícího odchodu Británie z Evropské unie nejvíce ohrožuje. Podle deníku The Guardian to v sobotu uvedl arcibiskup z Canterbury Justin Welby na generálním synodu anglikánské církve.

Ze světa

Filipinský kardinál Tagle na vatikánském jednání biskupů o zneužívání citoval z knihy Tomáše Halíka

Vatican News, red. / 25. 2. 2019 9:24

Filipinský kardinál Tagle na vatikánském jednání biskupů o zneužívání citoval z knihy Tomáše Halíka Filipinský kardinál Tagle při zahajovacím projevu na vatikánském jednání předsedů biskupských konferencí z celého světa obsáhle citoval z knihy Tomáše Halíka Dotkni se ran.

Ze světa

Papež: Církev bude sexuálnímu zneužívání čelit, nebude jej tajit. Obhájci obětí jsou ale zklamáni

ČTK / redakce / 24. 2. 2019 21:04

Papež: Církev bude sexuálnímu zneužívání čelit, nebude jej tajit. Obhájci obětí jsou ale zklamáni Papež František dnes na závěr vatikánského summitu o ochraně nezletilých označil duchovní zneužívající děti za nástroje satana. Katolická církev bude podle něj tomuto jevu "s nejvyšší vážností" čelit a děti ochrání, dodal papež podle agentury Reuters. Slíbil také, že církev nebude sexuální skandály zamlčovat, zastane se obětí a vyvine veškeré úsilí, aby byli pachatelé postaveni před soud.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 122)