Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Papež v Nagasaki a Hirošimě vyzval k likvidaci jaderných zbraní

Ze světa

Papež v Nagasaki a Hirošimě vyzval k likvidaci jaderných zbraní

ČTK / 24. 11. 2019 20:37

Papež František dnes v japonském městě Nagasaki vyzval ke globálnímu jadernému odzbrojení. Vlastnictví jaderných zbraní je podle něj neospravedlnitelné, šíří strach, nedůvěru a nepřátelství. Jejich použití později v Hirošimě označil za zločin. Nagasaki a Hirošima jsou jediná dvě města na světě, která se stala terčem jaderného útoku, 

Domácí zpravodajství

ČBK podala trestní oznámení kvůli možnému sexuálnímu zneužívání, biskup Holub vydal své prohlášení

ČTK/red / 24. 11. 2019 20:14

ČBK podala trestní oznámení kvůli možnému sexuálnímu zneužívání, biskup Holub vydal své prohlášení Česká biskupská konference (ČBK) podala trestní oznámení na jednání neznámých osob, které by se mohly dopouštět sexuálního zneužívání v katolické církvi.  Kardinál a arcibiskup pražský Dominik Duka dnes pořadu Partie v televizi Prima řekl, že pokud ti, kdo o údajném sexuálním zneužívání v církvi mluví, neřeknou jména, nebude moci církev nikdy zasáhnout.  

Ze světa

V předvečer návštevy papeže vyzvali aktivisté Japonsko k ukončení poprav

Vlastní zpráva / 23. 11. 2019 22:18

V předvečer návštevy papeže vyzvali aktivisté Japonsko k ukončení poprav Aktivisté usilující o zrušení trestu smrti vyzvali v předvečer papežovy návštěvy v Japonsku tamní vládu, aby vyhlásila moratorium na popravy. Podle aktivistů by to měla být součást olympijského příměří, kdy by na základě tradice měly válčící strany po celém světě při hrách složit zbraně. Japonská metropole Tokio bude v příštím roce hostit letní olympiádu.

Domácí zpravodajství

Tomáš Halík dostane v Polsku prestižní medaili sv. Jiří za boj se zlem

ČTK / 21. 11. 2019 23:05

Tomáš Halík dostane v Polsku prestižní medaili sv. Jiří za boj se zlem Medaili svatého Jiřího udílenou každoročně v Polsku za boj se zlem a vytrvalé konání dobra ve veřejném životě dostane český kněz a filozof Tomáš Halík.  V minulosti tuto cenu obdrželi například Václav Havel, Adam Michnik, polský premiér Tadeusz Mazowiecki, filozof Leszek Kolakowski nebo astronom a jediný polský nositel Tempeltonovy ceny Michal Heller.

Domácí zpravodajství

Obětí dopravních nehod připomenou bohoslužby v dálniční kapli nebo v kostele U Ježíška

PIT / 22. 11. 2019 0:37

Obětí dopravních nehod připomenou bohoslužby v dálniční kapli nebo v kostele U Ježíška Při veřejných shromážděních v Praze, Plzni, Moravské Chrastové a Šlovicích si lidé v těchto dnech jako každoročně připomínají Světový den obětí dopravních nehod.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 121)