Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Údajná oběť zneužívání v církvi podala trestní oznámení na kardinála Duku

Domácí zpravodajství

Údajná oběť zneužívání v církvi podala trestní oznámení na kardinála Duku

ČTK / 1. 10. 2019 14:35

Muž, kterého podle jeho vyjádření v devadesátých letech zneužíval duchovní dominikánského řádu, podal trestní oznámení na pražského arcibiskupa Dominika Duku, tehdejšího představeného řádu. Oběť sexuálního napadení tvrdí, že nejvyšší český církevní hodnostář je spoluodpovědný za případy zneužívání, protože trestné činnosti nezabránil.

Domácí zpravodajství

Zaorálek chce převést agendu církví pod jiný resort

ČTK / 30. 9. 2019 11:01

Zaorálek chce převést agendu církví pod jiný resort Agendu církví by ministr kultury Lubomír Zaorálek (ČSSD) rád převedl pod jiný resort. V rozhovoru s ČTK minulý týden uvedl, že už podnikl kroky, aby otázky církví a náboženských společností spravoval jiný úřad. Suma, kterou každoročně stát církvím posílá, podle něj jen zdánlivě zvyšuje rozpočet ministerstva kultury a peníze přitom do resortu kultury vůbec nejdou. 

Ze světa

František odsoudil země vyrábějící zbraně, ale které odmítají uprchlíky

ČTK / 30. 9. 2019 10:48

František odsoudil země vyrábějící zbraně, ale které odmítají uprchlíky Papež František v neděli odsoudil některé země, že vyrábějí zbraně nasazované ve válkách v jiných zemích, ale uprchlíky, které odtud násilný konflikt vyžene, přijímat odmítají. Papež, který je původem z Argentiny a jeho rodiče byli italští přistěhovalci, to řekl při příležitosti Světového dne migrantů a uprchlíků. Informují o tom světové agentury.

Domácí zpravodajství

Národní svatováclavskou pouť navštívily tisíce lidí

ČTK / 29. 9. 2019 1:00

Národní svatováclavskou pouť navštívily tisíce lidí Tisíce lidí dnes dorazily na Národní svatováclavskou pouť do Staré Boleslavi, kde byl před 1084 lety zavražděn kníže Václav. Odkaz světce a patrona země si připomněly davy poutníků na Mariánském náměstí při tradiční poutní mši.

Ze světa

Podle většiny Rakušanů nemá islám na Západě místo

ČTK / 27. 9. 2019 15:20

Podle většiny Rakušanů nemá islám na Západě místo Na 45 procent Rakušanů se domnívá, že by muslimové neměli mít stejná práva jako všichni ostatní v zemi. Vyplývá to z průzkumu veřejného mínění salcburské univerzity, který ukazuje značnou nedůvěřivost k islámu v rakouské společnosti. Podle agentury AFP na dotaz, zda má islám na Západě své místo, odpovědělo záporně 70 procent dotázaných. 

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
19%
 
Ne
26%
 
Nevím
4%
 
(Počet hlasů celkem: 131)