Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Kardinál Marx: Církev ničila záznamy o sexuálním zneužívání

Ze světa

Kardinál Marx: Církev ničila záznamy o sexuálním zneužívání

ČTK / 23. 2. 2019 17:16

Církevní představitelé ničili dokumenty, které mohly usvědčit pachatele sexuálního zneužívání mladistvých duchovními, nebo takové svazky ani nezakládali. Na katolickém summitu o ochraně nezletilých v církvi to dnes ve Vatikánu řekl předseda německé biskupské konference Reinhard Marx. Uvedl také, že oběti zneužívání byly umlčovány.

Ze světa

Macron: Náš stát čelí obrození antisemitismu

ČTK / 21. 2. 2019 16:32

Macron: Náš stát čelí obrození antisemitismu Série antisemitských incidentů ve Francii nekončí poté, co obyvatelé 14. pařížského obvodu našli dnes ráno na desítce budov antisemitské nápisy a hákové kříže. V úterý se něčeho podobného stali svědky obyvatelé východofrancouzské obce Quatzenheim, kde někdo pomaloval desítky hrobů na židovském hřbitově. Podle francouzského prezidenta Emmanuela Macrona je antisemitismus v zemi na vzestupu.

Ze světa

Matka představená: Zneužívání jeptišek kněžími je problém i v Polsku

ČTK / 21. 2. 2019 16:29

Matka představená: Zneužívání jeptišek kněžími je problém i v Polsku Problém sexuálního zneužívání jeptišek kněžími už dávno existuje i v Polsku. Uvedla to generální tajemnice konference řeholnic v Polsku Jolanta Olechová. Její slova vyvolala v silně katolickém Polsku rozruch, poznamenala agentura AFP.

Ze světa

Ve Vatikánu dnes začíná summit o sexuálním zneužívání

ČTK / redakce / 21. 2. 2019 9:55

Ve Vatikánu dnes začíná summit o sexuálním zneužívání Katoličtí hodnostáři z celého světa v čele s papežem Františkem zahájí dnes ve Vatikánu čtyřdenní summit, který má církvi pomoci očistit se od skandálů spojených se sexuálním zneužíváním mladistvých. Vůbec první podobně významné jednání budou napjatě sledovat rovněž oběti sexuálních útoků ze strany kněží, které požadují, aby katoličtí hodnostáři přijali jasné kroky k nápravě.

Domácí zpravodajství

Další senátní výbor odmítl zdanění náhrad církvím. Proti jsou i senátoři za ČSSD

ČTK / redakce / 21. 2. 2019 9:40

Další senátní výbor odmítl zdanění náhrad církvím. Proti jsou i senátoři za ČSSD Senát s největší pravděpodobností zamítne zdanění peněžitých náhrad, které církve dostávají od státu za majetek nevydaný v restitucích. Plénu to včera doporučil garanční ústavně-právní výbor hlasy všech přítomných členů z koalice i opozice. Stejný postoj zaujal už dřív hospodářský výbor. Horní komora projedná předlohu poslanců KSČM příští středu.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 119)