Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Věřící vyrazí do kostela na kole

Domácí zpravodajství

Věřící vyrazí do kostela na kole

e-cirkev.cz / 11. 9. 2017 15:55

Nebuďme lhostejní k zemi, která nám byla svěřena – s takovým heslem vyrazí stovky věřících z celé republiky v neděli 17. září (případně už v sobotu 16. září) do kostela. Zapojí se do desátého ročníku ekumenické akce Do kostela na kole.

Ze světa

Papež František vyzval v Kolumbii k usmíření a brojil proti křiklavé sociální nerovnosti

ČTK / 10. 9. 2017 16:15

Papež František vyzval v Kolumbii k usmíření a brojil proti křiklavé sociální nerovnosti Papež František při sobotní bohoslužbě v kolumbijském městě Villavicencio vyzval oběti dlouholetého krvavého konfliktu v Kolumbii, aby učinily první krok k usmíření a odpustily těm, kdo na ně utočili. Úsilí dosáhnout míru přijde vniveč bez upřímné oddanosti usmíření, upozornil nejvyšší představitel římskokatolické církve, který je v Kolumbii už čtvrtý den na návštěvě. V  neděli pak v Medellínu opakoval výzvu k míru a smíření a poukázal na nutnost odstranění křiklavých sociálních nerovností, která latinskoamerickou zemi sužují.

Domácí zpravodajství

Pražské zastupitelstvo projedná dvě petice o Mariánském sloupu

ČTK, red. / 8. 9. 2017 10:17

Pražské zastupitelstvo projedná dvě petice o Mariánském sloupu Pražské zastupitelstvo projedná 14. září dvě petice týkající se obnovy Mariánského sloupu. Jedna volá po jeho instalaci na Staroměstském náměstí, druhá je proti. Petici za obnovu sloupu podepsalo již v roce 2012 přes 11000 lidí a dalších 2500 tisíce elektronicky. Petici proti sloupu pak přes 1000 lidí a pod internetovou verzí je zhruba dalších 1500 podpisů. Umístění sloupu odmítají kvůli tomu, že symbolizuje období rekatolizace a netolerance po bitvě na Bílé hoře. Společnost pro obnovu Mariánského sloupu na Staroměstském náměstí v Praze chce umístit sloup na původním místě pro jeho uměleckou hodnotu a jako symbol nových vztahů.

Domácí zpravodajství

Evangelíci z celé republiky si připomenou 500. výročí reformace ve valašské Ratiboři

e-cirkev.cz, red. / 7. 9. 2017 10:12

Evangelíci z celé republiky si připomenou 500. výročí reformace ve valašské Ratiboři V neděli 10. září zamíří do Ratiboře u Vsetína evangelicí z celé republiky. Tam si připomenou 500. výročí evropské reformace, tedy okamžik, kdy Martin Luther přibil na dveře chrámu ve Wittenbergu svých 95 tezí. Celý den začne slavnostními bohoslužbami v 10 hodin v tamním evangelickém kostele. Následovat bude celodenní kulturní program

Ze světa

Papež František dorazil na pětidenní návštěvu Kolumbie

Vlastní zpráva / 7. 9. 2017 9:55

Papež František dorazil na pětidenní návštěvu Kolumbie Papež František ve středu dorazil na pětidenní návštěvu Kolumbie. Jejím hlavním cílem je pomoci k usmíření v zemi, kde minulý měsíc skončilo odzbrojování povstalců po půlstoletí konfliktu. Papež se v Kolumbii zdrží do neděle a navštíví tam několik měst. Dnes ho čeká setkání s prezidentem Juanem Manuelem Santosem, později odslouží mši v parku Simóna Bolívara v Bogotě.  

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 119)