Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Pražské arcibiskupství jmenovalo novou ředitelku Veselé školy, většina pedagogů odchází

Domácí zpravodajství

Pražské arcibiskupství jmenovalo novou ředitelku Veselé školy, většina pedagogů odchází

ČTK / 2. 7. 2019 10:00

Pražské arcibiskupství jmenovalo novou ředitelkou církevní základní školy Veselá škola v Praze 1 Ivanu Poláčkovou, která má zajistit její stabilizaci.  Kvůli vypsání konkurzu na ředitele a zásahům arcibiskupství do chodu školy dala výpověď většina učitelů. Nová ředitelka má zahájit komunikaci s těmi stávajícími.

Ze světa

Vatikán odmítá snahy států o prolomení zpovědního tajemství

ČTK/Ravat / 1. 7. 2019 21:57

Vatikán odmítá snahy států o prolomení zpovědního tajemství Vatikán v dnešním prohlášení označil za „nepřijatelné“ snahy států o prolomení zpovědního tajemství. Prohlášení označuje podobné snahy za porušování náboženské svobody.

Domácí zpravodajství

Duku pobouřilo přirovnání mariánského sloupu k soše Stalina

ČTK / 25. 6. 2019 22:27

Duku pobouřilo přirovnání mariánského sloupu k soše Stalina Kardinál Dominik Duka se ostře ohradil proti slovům pražského primátora Zdeňka Hřiba (Piráti), kterými srovnal úsilí o obnovu mariánského sloupu v Praze s možnou snahou o návrat Stalinova pomníku na Letnou.

Domácí zpravodajství

Arcibiskupství nepřistoupilo na požadavek přeměnit církevní Veselou školu na soukromou

ČTK / 25. 6. 2019 16:57

Arcibiskupství nepřistoupilo na požadavek přeměnit církevní Veselou školu na soukromou Církevní Veselou školu v Praze 1 bude i nadále zřizovat Arcibiskupství pražské. Jeho zástupci nepřistoupili na požadavek dosavadního vedení školy přeměnit ji na soukromé zařízení. ČTK to dnes řekl tiskový mluvčí arcibiskupství Stanislav Zeman. Ředitelka školy Jana Válková potvrdila, že školu v pátek opustí a předá ji zástupci zřizovatele. Nový ředitel, který dosud není znám, zřejmě bude mít za úkol vyřešit ve škole personální situaci poté, co téměř celý učitelský sbor podal výpověď.

Domácí zpravodajství

Cisterciáci z Vyššího Brodu musí vrátit restituované lesy

ČTK / 25. 6. 2019 12:53

Cisterciáci z Vyššího Brodu musí vrátit restituované lesy Klášter cisterciáků ve Vyšším Brodě musí Lesům ČR vrátit přes 2000 hektarů lesa získaných v restituci. Rozhodl o tom Vrchní soud v Praze, řád podal dovolání k Nejvyššímu soudu. Vrácení může ohrozit obnovu kláštera a o práci mohou přijít desítky lidí.  Představený kláštera Justin Berka označil rozhodnutí soudu za politické.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 122)