Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
ČBK zatím nebude udělovat dovolení k slavení manželství u Kněžského bratrstva sv. Pia X.

Domácí zpravodajství

ČBK zatím nebude udělovat dovolení k slavení manželství u Kněžského bratrstva sv. Pia X.

Vlastní zpráva / 13. 7. 2017 22:32

Předsedové biskupských konferencí v březnu tohoto roku obdrželi od Papežské komise Ecclesia Dei, ve kterém se sděluje, že papež František rozhodnul zplnomocnit místní biskupy, aby mohli udělit také dovolení k slavení manželství věřících, kteří využívají pastorační činnosti Knežského bratrstva sv. Pia X. Všichni čeští a moravští biskupové se dohodli, že výše uvedené zplnomocnění nebudou využívat.

Ze světa

Bývalý fotbalový „Rudý ďábel“ Mulryne byl vysvěcen na kněze

ČTK / 11. 7. 2017 23:56

Bývalý fotbalový „Rudý ďábel“ Mulryne byl vysvěcen na kněze Bývalý severoirský fotbalista Philip Mulryne byl o víkendu vysvěcen na kněze a završil tak velkou životní proměnu. Někdejší hráč Manchesteru United, jenž kdysi vydělával až 600.000 liber ročně a užíval si bouřlivého života, spojil svou budoucnost v římskokatolické církvi s dominikánským řádem a přijal slib chudoby.

Ze světa

Vatikán spustil interaktivní web k biskupské synodě o mladých

Cirkev.cz / 11. 7. 2017 23:50

Vatikán spustil interaktivní web k biskupské synodě o mladých Vatikán v polovině června spustil interaktivní webové stránky věnované nadcházející biskupské synodě. Ta se bude v říjnu roku 2018 zabývat mladými lidmi, vírou a rozlišování povolání. Součástí stránek je i dotazník, díky němuž se mohou mladí lidé zapojit do příprav synody.

Domácí zpravodajství

Na celostátní setkání dorazí do Olomouce tisíce mladých katolíků

ČTK / 11. 7. 2017 23:24

Na celostátní setkání dorazí do Olomouce tisíce mladých katolíků O více než 120 tématech z nejrůznějších oborů budou diskutovat účastníci celostátního setkání mládeže, které se uskuteční 15. až 20. srpna v Olomouci. Šestidenního programu s promluvami českých a moravských biskupů se podle odhadu pořadatelské Sekce pro mládež České biskupské konference letos zúčastní více než 7000 lidí.

Ze světa

Starokatolíci a anglikáni mají plné svátostné společenství. Sešli se ke koordinaci spolupráce

Vlastní zpráva / 10. 7. 2017 14:08

Starokatolíci a anglikáni mají plné svátostné společenství. Sešli se ke koordinaci spolupráce Bonnská dohoda mezi anglikánskou a starokatolickou církví z roku 1931 je jednou z vůbec prvních ekumenických dohod o plném církevním společenství na světě. Na základě této dohody sdíli starokatolíci a anglikání plné svátostné společenství. Ke koordinaci vzájemné spolupráce je vytvořena Anglikánsko-starokatolická mezinárodní koordinační rada, která ve dnech 4.-7. července zasedala  v německém Königswinteru. Českou starokatolickou církev zastupoval Petr Jan Vins, starokatolický duchovní, který zároveň působí jako tajemník Ekumenické rady církví ČR.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
19%
 
Ne
26%
 
Nevím
4%
 
(Počet hlasů celkem: 131)