Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
IHNED: Rybářství Třeboň musí vrátit státu 6 rybníků, církev je chce restituovat

Domácí zpravodajství

IHNED: Rybářství Třeboň musí vrátit státu 6 rybníků, církev je chce restituovat

ČTK / 6. 6. 2017 12:15

Největší český producent sladkovodních ryb Rybářství Třeboň musí vrátit státu šest rybníků. Potvrdil to Krajský soud v Českých Budějovicích. Informoval o tom server IHNED.cz. Soud vyvolala římskokatolická církev kvůli restitucím, o rybníky se může přihlásit až poté, co se převedou zpět na stát.

Domácí zpravodajství

Z 10.000 výzev na vydání majetku církvím zbývá projednat dvě stovky

ČTK / 4. 6. 2017 21:21

Z 10.000 výzev na vydání majetku církvím zbývá projednat dvě stovky Nejčastěji se soudní spory týkají žádosti o určení vlastnického práva v případech, že původní církevní majetek byl nezákonně převeden ze státu na jiné subjekty, především obce. Od sporů, které se ze stejného důvodu týkaly krajů, církve během loňského roku ustoupily.

Ze světa

Dánsko zrušilo zákon proti rouhání, končí tím i proces s paličem koránu

ČTK / 3. 6. 2017 14:51

Dánsko zrušilo zákon proti rouhání, končí tím i proces s paličem koránu Dánský parlament v pátek zrušil staletý a málo využívaný zákon proti náboženskému rouhání. Skončí tak proces proti muži, jenž před dvěma lety spálil korán. Postižitelné ale zůstávají výroky a činy, které ohrožují nebo ponižují skupiny osob kvůli jejich vyznání. Ze 101 přítomných poslanců hlasovalo pro zrušení zákona 74.

Výběr Christnetu

Portál Christnet.eu nemá peníze na další provoz. Prosíme, podpořte nás

Vlastní zpráva / 2. 6. 2017 12:02

Portál Christnet.eu nemá peníze na další provoz. Prosíme, podpořte nás Magazín Christnet nemá finanční prostředky na další provoz. Na obou našich transparentních účtech je něco málo přes čtyři tisíce korun, což nestačí na pokrytí platby za agenturní zpravodajství ČTK (2165 Kč měsíčně) a vyplacení honorářů autorům, redaktorům a editorům.

Ze světa

Papež František přijal delegaci českých poutníků a požehnal obraz Panny Marie Lidické

ČTK / 2. 6. 2017 11:28

Papež František  přijal delegaci českých poutníků a požehnal obraz Panny Marie Lidické Papež František ve středu při generální audienci přijal delegaci českých poutníků a požehnal obraz Panny Marie Lidické českého malíře Zdirada Čecha. Obraz, který bude posléze trvale vystaven Římě, přivezla česká delegace u příležitosti 75. výročí vyhlazení obce Lidice nacisty. V delegaci jsou i dvě ženy, které tuto tragédii přežily.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 119)