Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
CVVM: Již druhý průzkum potvrzuje oblibu Františka u Čechů

Domácí zpravodajství

CVVM: Již druhý průzkum potvrzuje oblibu Františka u Čechů

ČTK / 27. 1. 2016 17:44

Mezi politickými osobnostmi se největší důvěře u Čechů těší papež František a prezident Miloš Zeman.  Vyplývá to z průzkumu Centra pro výzkum veřejného mínění (CVVM). Podobný průzkum zveřejnila v úterý také agentura STEM, jeho výsledky se příliš neliší.

Domácí zpravodajství

Březiněves chce podat ústavní stížnost kvůli restitucím pozemků

ČTK / 27. 1. 2016 17:40

Březiněves chce podat ústavní stížnost kvůli restitucím pozemků Starosta Březiněvsi a pražský zastupitel Jiří Haramul (ANO) ve čtvrtek navrhne zastupitelstvu hlavního města podání ústavní stížnosti proti rozhodnutí pozemkového úřadu, který v rámci majetkového vyrovnání s církvemi vydal řádu maltézských rytířů pozemky v této městské části. Haramul to dnes v podvečer řekl ČTK.

Domácí zpravodajství

Zeman: Církev by měla dávat peníze na opravu kulturních památek

ČTK / 27. 1. 2016 17:37

Zeman: Církev by měla dávat peníze na opravu kulturních památek Církev by měla podle prezidenta Miloše Zemana finančně přispívat na opravu některých kulturních památek. Hlava státu to dnes řekla při návštěvě Břeclavska. Jako příklad jmenoval zámek v Moravském Krumlově, kde bývalo dlouhá léta vystaveno dílo malíře Alfonse Muchy Slovanská epopej. Část zámku ale chátrá.

Ze světa

I podle Merkelové v Německu narůstá antisemitismus. V Berlíně pak otevřela výstavu umění holokaustu

ZTIS / 27. 1. 2016 17:09

I podle Merkelové v Německu narůstá antisemitismus. V Berlíně pak otevřela výstavu umění holokaustu Před vzrůstajícím antisemitismem v Německu varovali  židovští lídři a také samotná kancléřka Angela Merkelová. Ta vyzvala k „intenzivnímu“ boji proti antisemitismu a dodala, že je potřeba bdělosti hlavně v případě jednání s lidmi pocházejícími ze zemí, kde „je rozšířený antisemitismus a nenávist k Izraeli.“

Ze světa

František: Prosme za odpuštění hříchu rozdělení křesťanů

cirkev.cz / 26. 1. 2016 18:03

František: Prosme za odpuštění hříchu rozdělení křesťanů Při pondělních nešporách v závěru Týdne modliteb za jednotu křesťanů poprosil papež František o odpuštění hříchu rozdělení Kristových následovníků. Nejednota je podle něj otevřenou ránou na Kristově těle.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024
Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
26%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 123)