Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Katolická církev loni měla zisk 646 mil. Kč, meziročně o 270 mil. Kč více

Domácí zpravodajství

Katolická církev loni měla zisk 646 mil. Kč, meziročně o 270 mil. Kč více

ČTK / 4. 11. 2022 9:44

Hospodaření české katolické církve skončilo loni se ziskem 646 milionů korun, což bylo meziročně o 270 milionů korun více. Církvi klesly oproti roku 2020 příjmy v podobě státního příspěvku i darů a ztrátová je tradičně hlavní, tedy duchovní činnost. Ztrátu pokrývá zisk z hospodářské činnosti, zejména z dlouhodobých investic a lesního hospodaření.

Ze světa

Papež František přiletěl do Bahrajnu, vyslovil se proti trestu smrti

ČTK / 4. 11. 2022 9:27

Papež František přiletěl do Bahrajnu, vyslovil se proti trestu smrti Papež František  přiletěl do Bahrajnu na čtyřdenní návštěvu, jejímž cílem je posílit dialog mezi muslimy a křesťany. Hned v úvodu cesty se František setkal s bahrajnským králem Hamadem bin Ísou Chalífou a dalšími členy královské rodiny v paláci v Sachíru. Tam se papež v projevu vyslovil proti trestu smrti, vyzval k plnění závazků týkajících se úplné náboženské svobody.

Ze světa

Papež zahájí návštěvu Bahrajnu, zřejmě vyzve k dialogu mezi křesťany a muslimy

ČTK / 3. 11. 2022 10:31

Papež zahájí návštěvu Bahrajnu, zřejmě vyzve k dialogu mezi křesťany a muslimy Papež František dnes zahájí čtyřdenní návštěvu Bahrajnu, kde se zúčastní mezinárodní konference nazvané Bahrajnské fórum pro dialog: Východ a Západ pro humánní soužití. Podle serveru Arab News vyzve k dialogu mezi křesťany a muslimy a bude zároveň prvním papežem, který tuto zemi navštíví. V Bahrajnu zůstane František do neděle.

Domácí zpravodajství

Plzeňské biskupství koupilo novostavbu domu se stovkou nájemních bytů

ČTK / 2. 11. 2022 22:17

Plzeňské biskupství koupilo novostavbu domu se stovkou nájemních bytů Nový bytový dům se stovkou bytů převzalo dnes v nově vznikající obytné rezidenci ve Studentské ulici ve čtvrti Bolevec plzeňské biskupství.

Ze světa

Před 30 lety byl papežem rehabilitován Galileo Galilei

ČTK, red. / 1. 11. 2022 9:50

Před 30 lety byl papežem rehabilitován Galileo Galilei "A přece se točí," řekl prý italský učenec Galileo Galilei poté, co ho inkvizice pod hrozbou upálení donutila odvolat své poznání, že Země se točí kolem Slunce. Vědec, který s mnoha objevy z oblasti gravitace nebo astronomie značně předběhl dobu a popudil tím církev, byl před 30 lety, 31. října 1992, s konečnou platností rehabilitován papežem Janem Pavlem II. po třináctileté práci zvláštní komise.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
53%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 97)