Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Lupiči ve Vídni přepadli klášterní kostel a zranili pět mnichů

Ze světa

Lupiči ve Vídni přepadli klášterní kostel a zranili pět mnichů

ČTK / 28. 12. 2018 0:35

Pět mnichů zranili dnes dva neznámí pachatelé při přepadení kostela na severu Vídně. Zranění jednoho z nich jsou vážná, informovala agentura APA. Útočníci, jejichž akce vyvolala rozsáhlé policejní manévry, jsou na útěku.

Ze světa

Patriacha Jeruzaléma sloužil bohoslužbu v Betlémě. Obřadu se zúčastnili i představitelé Palestiny

ČTK, red. / 25. 12. 2018 17:54

Patriacha Jeruzaléma sloužil bohoslužbu v Betlémě. Obřadu se zúčastnili i představitelé Palestiny Římskokatolický administrátor jeruzalémského patriarchátu Pierbattista Pizzaballa na pondělní půlnoční bohoslužbě v Betlémě vyzval ke zklidnění situace na Blízkém východě. Obřadu v nedávno zrestaurovaném chrámu Narození Páně ze 6. století se zúčastnil i předseda palestinské samosprávy Mahmúd Abbás a palestinský premiér Ramí Hamdalláh. Do Betléma přijel na vánoční svátky rekordní počet turistů, přenocovat se v něm chystalo 10.000 lidí, počet léta nevídaný.

Ze světa

Papež pronesl tradiční poselství Městu a světu

ČTK, red. / 25. 12. 2018 17:31

Papež pronesl tradiční poselství Městu a světu Papež František v dnešním tradičním poselství Městu a světu (Urbi et orbi) zdůraznil důležitost bratrského soužití lidí různých národů, kultur a náboženství. Lidi na celém světě přitom vybídl, aby rozmanitost vnímali jako zdroj obohacení, a nikoli jako nebezpečí. Znepřátelené strany v oblastech zmítaných válkami, jako je Sýrie, Jemen či řada afrických zemí, papež vyzval k usmíření. Apeloval také na obnovu dialogu mezi Izraelci a Palestinci.

Ze světa

Bulharský parlament v obavě z islamistů přidal peníze církvím i muslimské menšině

ČTK / 22. 12. 2018 20:54

Bulharský parlament v obavě z islamistů přidal peníze církvím i muslimské menšině Bulharský parlament ve snaze omezit pronikání radikálního islámu dnes schválil významné zvýšení objemu peněz určených církvím. Současně zavedl registraci modliteben a zahraničních duchovních. Stát bude od nynějška poskytovat roční dotaci deset leva (132 Kč) na věřícího, ať se hlásí k pravoslaví, jako více než čtyři pětiny ze sedmi milionů Bulharů, nebo k islámu. 

Ze světa

Papež František u příležitosti Vánoc navštívil svého předchůdce

ČTK / 22. 12. 2018 21:02

Papež František u příležitosti Vánoc navštívil svého předchůdce Papež František  osobně popřál krásné Vánoce svému předchůdci Benediktu XVI. Informovala o tom agentura DPA. Jedenadevadesátiletý Benedikt žije od své rezignace v roce 2013 v ústraní ve vatikánském klášteře Mater Ecclesiae, právě tam za ním František přišel a krátce s ním pohovořil.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 122)