Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Papež František u příležitosti Vánoc navštívil svého předchůdce

Ze světa / / ČTK / 22. prosince 2018 21:02
Papež František u příležitosti Vánoc navštívil svého předchůdce

Ilustrační foto z minulých let: Papež František a Benedikt XVI.
Autor: Youtube.com

Vatikán -

Papež František  osobně popřál krásné Vánoce svému předchůdci Benediktu XVI. Informovala o tom agentura DPA. Jedenadevadesátiletý Benedikt žije od své rezignace v roce 2013 v ústraní ve vatikánském klášteře Mater Ecclesiae, právě tam za ním František přišel a krátce s ním pohovořil.

Bývalý papež se od svého rozhodnutí opustit vedení katolické církve na veřejnosti objevuje čím dál méně. Letos otevřeně přiznal, že mu ubývají síly a že je "na cestě domů". I ze záběrů pořízených během  setkání se stávajícím papežem je zřejmé, že Benedikt působí křehce a chodí už jen s obtížemi.

Benedikt XVI, občanským jménem Joseph Ratzinger, stanul v čele katolické církve v roce 2005. V únoru 2013 se pak stal prvním papežem po šesti staletích, který rezignoval na svůj úřad.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 92)