Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Americká zpráva o náboženských svobodách kritizuje KLDR. Zmiňuje i případ českého misionáře Jaška

Ze světa

Americká zpráva o náboženských svobodách kritizuje KLDR. Zmiňuje i případ českého misionáře Jaška

ČTK / mn / 29. 5. 2018 22:37

V Severní Koreji je podle americké vlády z politických důvodů vězněno v táborech 80.000 až 120.000 lidí. Uvádí to dnes zveřejněná výroční zpráva ministerstva zahraničí USA o stavu náboženských svobod ve světě za rok 2017. Zpráva, vydávaná každoročně už 20 let, hodnotí míru svobody vyznání v zemích, které Washington v tomto ohledu považuje za problematické.

Domácí zpravodajství

Hnutí pro život ČR připravuje v parlamentu setkání u kulatého stolu na téma „Třetí dítě v rodině“

Vlastní zpráva / 29. 5. 2018 12:22

Hnutí pro život ČR připravuje v parlamentu setkání u kulatého stolu na téma „Třetí dítě v rodině“ Hnutí pro život ČR připravuje setkání u kulatého stolu na téma „Třetí dítě v rodině“, které by měl letos v červnu v Parlamentu České republiky uspořádat Výbor pro zdravotnictví spolu s Výborem pro sociální politiku.

Domácí zpravodajství

Halík: I svaté symboly náboženství se zneužívají k rozdmychávání nenávisti jedněch proti druhým

Vlastní zpráva / 29. 5. 2018 9:35

Halík: I svaté symboly náboženství se zneužívají k rozdmychávání nenávisti jedněch proti druhým Víkendové uvedení kontroverzní inscenace Naše násilí a vaše násilí v rámci mezinárodního festivalu Divadelní svět Brno, okomentoval v anketě pro Lidové noviny také Tomáš Halík. Římskokatolickému knězi a teologovi se hra sice také nelíbila, ale podle něj cílem podobných představení není se líbit a bavit, nýbrž provokovat k myšlení.

Domácí zpravodajství

Divadelní asociace podpořila šéfa ND Brno v uvedení radikální hry. Padají trestní oznámení

ČTK / 29. 5. 2018 7:23

Divadelní asociace podpořila šéfa ND Brno v uvedení radikální hry. Padají trestní oznámení Asociace profesionálních divadel, která sdružuje tři desítky českých scén, podpořila postoj ředitele Národního divadla Brno Martina Glasera ve věci uvedení inscenace Naše násilí a vaše násilí. ČTK to v pondělí sdělil mluvčí Národního divadla Tomáš Staněk. V rámci mezinárodního festivalu Divadelní svět Brno hru o víkendu uvedlo divadlo Husa na provázku. Hra vzbudila odpor, debaty vyvolávala už před uvedením. Samotné představení narušila skupina lidí, řešila to policie.

Ze světa

Egyptský soud nařídil kvůli videu o Mohamedovi zablokovat YouTube

ČTK / 26. 5. 2018 23:08

Egyptský soud nařídil kvůli videu o Mohamedovi zablokovat YouTube Egyptský soud dnes nařídil zablokovat na měsíc přístup k internetovému serveru YouTube kvůli protiislámskému videu, které očerňuje proroka Mohameda. Agentuře Reuters to sdělil právník, který se případem zabývá. Jde o konečné rozhodnutí, proti kterému se nelze odvolat.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 122)