Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Duka: Volby vyhrály strany, které nevytvářely svobodu této země

Domácí zpravodajství

Duka: Volby vyhrály strany, které nevytvářely svobodu této země

ČTK / 23. 10. 2017 17:43

Volby do Sněmovny vyhrály strany a hnutí, které v posledních 25 letech nevytvářely svobodu této země, komentoval arcibiskup pražský Dominik Duka výsledky víkendového hlasování. Priority mnoha politických stran a hnutí podle něj nejsou vyjádřeny ani tradičně pravicově, ani levicově. Prohrává politika nynější Evropské unie, dodal.

Domácí zpravodajství

Češi jsou zbytečně nespokojení a hledají mesiáše, míní Přibyl a Halík. Duka se vyjádří v pondělí

ČTK / 21. 10. 2017 23:10

Češi jsou zbytečně nespokojení a hledají mesiáše, míní Přibyl a Halík. Duka se vyjádří v pondělí Podle církevních představitelů oslovených ČTK jsou Češi zbytečně nespokojení v době prosperity a čekají na novodobého spasitele. Hlasy tradičních stran se také zbytečně tříští, řekl ČTK generální sekretář České biskupské konference (ČBK) Stanislav Přibyl. Podle teologa, kněze a vysokoškolského profesora Tomáše Halíka budou důležité povolební změny uvnitř stran. Do výsledků voleb se podle něj promítá celkové morálně-kulturní klima společnosti. Dává celkem smutné, i když ne zcela tragické vysvědčení, sdělil ČTK.

Domácí zpravodajství

Kardinál Duka sloužil bohoslužbu za oběti heydrichiády

ČTK / 21. 10. 2017 23:06

Kardinál Duka sloužil bohoslužbu za oběti heydrichiády V katedrále svatého Víta se dnes konala  tradiční bohoslužba za oběti heydrichiády. Pražský arcibiskup kardinál Dominik Duka při ní vzpomenul 294 zavražděných československých občanů, příbuzných a spolupracovníků členů paraskupin Anthropoid, Silver A a Out Distance. Od atentátu na zastupujícího říšského protektora Reinharda Heydricha, který následovaly silné represe ze strany nacistů, letos uplynulo 75 let.

Ze světa

Polským kněžím hrozí za akce proti migrantům suspendování

ČTK, red. / 19. 10. 2017 11:56

Polským kněžím hrozí za akce proti migrantům suspendování Primas polské katolické církve a arcibiskup hnězdenský Wojciech Polak pohrozil všem kněžím ve své diecézi suspendováním, pokud se zúčastní akcí namířených proti přijímání uprchlíků. Uvedl to v rozhovoru, který ve středu zveřejnil katolický časopis Tygodnik Powszechny.

Domácí zpravodajství

Volby jako příležitost: evangelíci vyzývají k volební účasti

e-cirkev.cz /red. / 18. 10. 2017 12:38

Volby jako příležitost: evangelíci vyzývají k volební účasti Synod Českobratrské církve evangelické přijal již letos v květnu slovo k volbám a to jak k blížícím se parlamentním, tak k volbám prezidenta republiky. Synodní senior ČCE Daniel Ženatý pak v krátkém videu vyzval k aktivní volební účasti.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 119)