Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Halík: Vítám kandidaturu Karla Schwarzenberga a Zuzany Roithové

Domácí zpravodajství / vlu / Aktualizováno / 8. ledna 2013 20:42
Halík: Vítám kandidaturu Karla Schwarzenberga a Zuzany Roithové

Karel Schwarzenberg
Autor: Volimkarla.cz

Praha - Katolický kněz a profesor Tomáš Halík dnes ve videu zveřejněném na serveru Youtube podpořil prezidentského kandidáta Karla Schwarzenberga. Halík řekl, že ho zná dlouhé roky osobně a cení si jeho noblesy, mezinárodních zkušenosti i smyslu pro humor. Pozitivně se v jiném předvolebním videu Halík vyjadřuje i o Zuzaně Roithové a uvádí, že její kandidaturu vítá.

"Nedal jsem žádnému kandidátovi přímou podporu, avšak uvítal jsem velmi srdečně a upřímně kandidaturu  těchto dvou osobností, kterých si velmi vážím, dobře je osobně znám a z každého z nich v prezidentském křesle bych měl radost. Nyní by měl každý volič, jimž jsou blízci jako mně,  udělat racionální úvahu, koho volit, aby alespoň jeden z nich se dostal do druhého kola - pak by dokonce mohl mít dobrou šanci na zvolení," odpověděl Halík na dotaz magazínu Christnet.cz, zda je možné některé z videí brát jako přímou podporu některému z kandidátů.

Aby lidé vyrazili k volebním urnám vyzval na začátku ledna kardinál Dominik Duka, „Je dobré, aby v demokratické zemi člověk šel k volbám,“ řekl v rozhovoru pro rádio Impuls. Koho ovšem bude volit prozradit nechtěl s poukazem na to, že mezi kandidáty je několik slušných lidí, kteří si zaslouží hlas. „Některé z nich znám osobně a vím, jakým způsobem se podíleli na proměnách této země. Vážím si také lidí, kteří mají politickou zkušenost a drží své slovo," řekl pražský arcibiskup. Duka dodal, že k prvním kolu volby nebude ČBK vydávat žádné stanovisko.

Graubner podpořil Roithovou
S jasnou odpovědí se k prvnímu kolu prezidentské volby vyjádřil i olomoucký arcibiskup Jan Graubner "V prvním kole dám svůj hlas paní Zuzaně Roithové," řekl v prosinci na anketní otázku Lidových novin. 

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
53%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 95)