Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

V Olomouci se koná třídenní setkání pravoslavné mládeže

Domácí zpravodajství / MiH / Proglas / 15. února 2013 14:05

Olomouc - Pravoslavní křesťané podle juliánského kalendáře prožívají svátek obětování Páně a v tento den si také připomínají Světový den pravoslavné mládeže. V Olomouci v této souvislosti v podvečer začíná třídenní setkání mladých.

„Oslavy světového dne pravoslavné mládeže jsou stanoveny celosvětovým hnutím Syndesmos, které předkládá několik možností, čím tyto dny naplnit. My jsme si pro letošní rok vybrali duchovní náplň,“ popsal setkání prezident Bratrstva pravoslavné mládeže Martin Létal s tím, že akce se uskuteční za účasti moravských vladyků i hostů ze Slovenska, proto také sobotní večerní veselice bude inspirována tímto regionem. Společně se mladí budou modlit a besedovat na téma: "Duchovní život křesťana – Orientace v současné společnosti, výběr životní cesty".

"Den pravoslavné mládeže je stanoven na den obětování Páně. Mladý Kristus je veden do chrámu, jsou za něj obětovány dary a stařec Simeon ho přijímá a tímto ukončuje dlouhotrvající čekání na Spasitele Mesiáše,“ vysvětlil Létal a připomněl, že pravoslaví se řídí juliánským kalendářem, který je o dva týdny posunutý od běžně užívaného v České republice. „Setkání mladého dítěte-Krista se Simeonem, s církví a s chrámem je symbol i našeho mládí a symbolem církve jako matky, do které se vracíme,“ uvedl Létal.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
19%
 
Ne
26%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 128)