Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Evangelíci mají nového synodního seniora

Domácí zpravodajství / kir / Vlastní zpráva / 1. dubna 2014 13:36
Evangelíci mají nového synodního seniora

Nový synodní senior Petr Haška
Autor: Diakonie ČCE

Praha - V Českobratrské církvi evangelické došlo dnes k nečekanému personálnímu zemětřesení. Petr Haška, který se měl 1. dubna ujmout funkce nového ředitele Diakonie Českobratrské církve evangelické (ČCE), nastoupil na poslední chvíli na pozici synodního seniora (nejvyšší představitel evangelické církve-pozn. red.).

K tomuto rozhodnutí došlo s bleskovou rychlosti, kdy po pravidelném aprílovém zasedání synodní  rady rezignoval dosavadní synodní senior Joel Ruml. Investigativnímu týmu redakce Magazínu ChristNet.cz se podařilo zjistit proč. „Byl jsem již unaven z neustálých restitučních tlaků v církvi i ze závisti ateistické společnosti. Ty peníze od státu nám byl čert dlužen. Raději půjdu jako správce odhazovat sníh do Herlíkovic (rekreační středisko evangelické církve v Krkonoších -pozn. red.), nebo úpět na malé kubánské faře pod Castrem. Do Krkonoš jsem jezdil za starého režimu jako vedoucí na brigády a i na Kubě mám mnoho přátel, tak proč si kazit zdraví mezi pragocentristy tady na ústředí“,  uvedl exkluzivně  pro ChristNet.cz Ruml, který se ihned po zasedání odebral na měsíční dovolenou na zotavenou do Domova odpočinku ve stáří v Myslibořicích na Třebíčsku.

V tomto zařízení působil shodou okolností jako ředitel více než 20 let i nový synodní senior Petr Haška. Jeho profesní život je spjat se seniorským domovem Diakonie, takže přechod do seniorské funkce pro něj nebude žádný problém. (Diakonie je po katolické Charitě druhou největší charitativní organizací v České republice - pozn. redakce.)

Petr Haška je absolventem ekumenické teologie na Evangelické teologické fakultě UK v Praze. Je ženatý, s manželkou Libuší mají šest dětí. Petr Haška ke své nenadálé kariérní změně dodal: „Bývalý ředitel Diakonie David Kocourek posunul tuto organizaci k větší profesionalitě, vyšší prestiži a proto jsem se rozhodl, že mu zavolám, aby Diakonii ještě nějaký ten pátek šéfoval, když přišla tak lukrativní nabídka z Jungmannovy 9. (ústředí ČCE – poznámka redakce). Nepovažuji se za nějakého velkého revolucionáře. V mnohých rozjetých věcech bych rád spolu s dalšími členy týmu synodní rady pokračoval a jako bodrý Moravák se s pragocentristy dovedu domluvit,“ uvedl novopečený synodní senior.

Zpráva je součástí aprílového vydání

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 92)