Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Oscarový režisér Sorrentino chystá seriál o fiktivním italsko-americkém papeži

Kultura / vlu / ČTK / 11. dubna 2014 16:10
Oscarový režisér Sorrentino chystá seriál o fiktivním italsko-americkém papeži

Paolo Sorrentino
Autor: Flickr.com / Associazione Culturale Cinemazero / Creative commons

Řím - Držitel letošního Oscara pro nejlepší zahraniční film Ital Paolo Sorrentino připravuje televizní seriál nazvaný Mladý papež. Jeho hrdinou bude italsko-americká hlava katolické církve, kterou si italský režisér podle agentury AFP vymyslel a pojmenoval Lenny Belardo.

Zatím nebylo zveřejněno jméno herce, který bude hrát v této fikci prvního italsko-amerického papeže v dějinách církve. Seriál bude mít osm dílů po 50 minutách. Příběh se bude odehrávat ve Vatikánu, Spojených státech, Itálii a Africe, upřesnil italský deník Corriere della Sera.

"Paolo Sorrentino si pro svou první televizní produkci vybral nás," radoval se místopředseda společnosti Sky Italia Andrea Scrosati. "Papež vymyšlený Sorrentinem je někdo, koho máte chuť potkat nejméně jednou za váš život," řekl podle listu Lorenzo Mieli, spoluzakladatel italské společnosti Wildside, která seriál produkuje.

Sorrentino na březnovém rozdávání filmových Oscarů v Los Angeles uspěl s komediálním dramatem Velká nádhera. Italský prezident Giorgio Napolitano vyzdvihl, že toto "nádherné" vítězství navazuje na "velkou tradici italské kinematografie". Kritici hovoří o určité podobnosti s tvorbou legendárního italského tvůrce Federika Felliniho (1920-1993).

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
53%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 97)