Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Vatikán popřel spekulace o zdravotním stavu papeže

Ze světa / juml / ČTK / 25. června 2014 17:02
Vatikán popřel spekulace o zdravotním stavu papeže

Papež František
Autor: Wikipedia.org / Tânia Rêgo / ABr

Vatikán -  Vatikán rezolutně popřel, že by se zdravotní stav 77letého papeže zhoršoval, jak začaly spekulovat některé sdělovací prostředky. Důvodem těchto úvah bylo omezení Františkových letních veřejných vystoupení i jeho občasná lehká zdravotní indispozice, upozornil vatikánský rozhlas.

"Tyto spekulace jsou zcela nepodložené. Vznikly tím, že jsme zveřejnili letní program papeže Františka, který v červenci nepředpokládá generální audience," citovalo Rádio Vaticana mluvčího Vatikánu Federika Lombardiho.

"Ranní mše v domě svaté Marty se nebudou konat v obou letních měsících, tedy stejně jako loni. Důvody ovšem nejsou zdravotní. Také Františkovi předchůdci v létě omezovali svůj veřejný program - Jan Pavel II. jezdil do hor a Benedikt XVI. trávil léto v papežské rezidenci v Castel Gandolfu," dodal Vatikán.

Podle Lombardiho zůstane papež František v létě stejně jako loni v domě sv. Marty, vatikánském hotelu, kde se natrvalo usídlil po svém loňském zvolení hlavou římskokatolické církve.

"V loňských letních měsících papež sepsal Evangelii gaudium, což je dokument velkého významu pro celou církev. Nyní víme, že chystá encykliku o stvoření a ekologii, a kromě toho se bude připravovat na řadu plánovaných budoucích vystoupení," upozornil Lombardi.

Mluvčí přiznal, že se "v poslední době několikrát stalo, že papež přerušil svou činnost a odložil plánované audience na jiný den". "Důvodem byla lehká zdravotní indispozice nebo potřeba odpočinku. Také to je třeba považovat za něco zcela normálního pro člověka, který má skutečně neuvěřitelný životní rytmus," podotkl Lombardi.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
53%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 97)