Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Papež dnes dorazí na Filipíny

Ze světa / juml / ČTK / 15. ledna 2015 9:16
Papež dnes dorazí na Filipíny

Papež František
Autor: Flickr.com / M. Mazur / Creative Commons

Kolombo/Manila - Papež František dnes končí návštěvu Srí Lanky a míří do nejkatoličtější asijské země, na Filipíny. Během pětidenní návštěvy mimo jiné odslouží mši pod širým nebem, na níž se očekává několik milionů lidí, a setká se s lidmi postiženými předloňským úderem tajfunu Haiyan.

V Manile dnes hlavu katolické církve přivítá filipínský kardinál Luis Antonio Tagle, o němž se mluví jako o jednom z možných příštích kandidátů na papežskou funkci. Muž, který razí podobně skromný přístup k výkonu vysoké církevní funkce jako František, bude papežovým průvodcem po celou návštěvu.

František do Manily dorazí v 17:45 místního času (10:45 SEČ), a tak jeho návštěva oficiálně začne až pátečním setkáním s filipínským prezidentem Benignem Aquinem. V sobotu se papež, jehož návštěva budí obrovská očekávání místních věřících, sejde s lidmi, kteří v roce 2013 přežili ničivý tajfun, jenž zabil na 6000 Filipínců. V neděli má pak na programu mši pod širým nebem, které se má zúčastnit až šest milionů věřících.

Vzhledem ke španělské koloniální minulosti se 80 procent ze stomilionové populace filipínského souostroví hlásí ke katolické víře. Poslední papežskou návštěvu přitom Filipíny zažily v roce 1995, kdy tam přicestoval Jan Pavel II.

 

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
53%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 97)