Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Do konce února je možno podepsat petici za osvobození Asii Bibi, křesťanky odsouzené k smrti

Domácí zpravodajství / juml / Vlastní zpráva / 24. února 2015 7:09
Do konce února je možno podepsat petici za osvobození Asii Bibi, křesťanky odsouzené k smrti

Asia Bibi, pákistánská křesťanka odsouzená k trestu smrti za údajné rouhání proti Mohamedovi byla osvobozena
Autor: Christiansinpakistan.com

Praha -

Pavel Svoboda, předseda právního výboru Evropského parlamentu, se rozhodl pokračovat v krocích pro osvobození Asii Bibi, pákistánské křesťanky vězněné kvůli místnímu zákonu o rouhání. V lednu založil veřejnou petici určenou pakistánskému prezidentovi Hussainovi, žádající o milost a propuštění Asii Bibi.

Zároveň zaštiťuje petiční iniciativu Josefa Jiráska, který sbírá podpisy mezi několika sty farnostmi v ČR. Petice je určena pro ministra zahraničních věcí Zaorálka a požaduje  intervenci ve prospěch Asii Bibi. Sebrané petiční archy předá ministru Zaorálkovi Pavel Svoboda osobně. Petiční archy budou ve farnostech uzavřeny 28.2.2015.

Asia Bibi byla dne 11. listopadu 2010 odsouzena k smrti za rouhání proti Mohamedovi. Uvězněna byla na základě obvinění své sousedky, ženy místního imáma, která ovšem neokázala přeložit žádné důkazy. Dva pákistánští politici, kteří usilovali o propuštění této matky pěti dětí, už zaplatili životem: guvernér provincie Paňdžáb Salmán Tasír a ministr pro záležitosti menšin Shahbaz Bhatti. 

"Nevím, jak dlouho vydržím. Žiji pouze díky síle vašich modliteb," napsala předloni  papeži Františkovi ve vánočním dopise.

Petici je možno podepsat:

1) elektronicky z iniciativy Pavla Svobody na adrese: http://e-petice.cz/petitions/petice-za-milost-pro-asii-bibi-pakistanku-odsouzenou-k-trestu-smrti-podle-zakona-o-rouhani.htm

2) na petičním archu z iniciativy pana Josefa Jiráska, který byl doručen do více než 500 farností v ČR. Tato petice probíhá ve farnostech až do 28.2.2015.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 93)