Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Emeritní německý farář navrhuje sexuální služby pro azylanty

Ze světa / juml / Vlastní zpráva / 12. března 2015 15:24
Emeritní německý farář navrhuje sexuální služby pro azylanty

Ilustrační foto - Čtvrť červených luceren v Amsterdamu (rosse buurt)
Autor: Wikipedia.org / Quinn Norton / Wikimedia Commons

Mnichov -

Emeritní bavorský luterský přišel s návrhem, aby žadatelům o azyl byli poskytnuty návštěvy prostitutek. Ulrich Wagner, který bydlí ve vesnici nedaleko Mnichova (Höhenkirchen-Siegertbrunn) s tímto návrhem příšel poté, co slyšel o obavách místních obyvatel ze sexuálně motivovaných přepadení, jak vysvětlil v úterý evangelické agentuře IDEA.

Žadatelé o azyl podle něj nejsou „žádní bezpohlavní andělé“, a proto potřeba zohlednit jejich potřeby. Podle Wagnera může financování projektu převzít podpůrný spolek „Volná láska pro svobodné lidi“ (Freie Liebe für freie Menschen).

O jeho návrhu informovala mnohá německá média a farář byl následně na četných internetových fórech zostouzen a pomlouván. Bylo mu podsouváno, že uprchlíky líčí jako sexuální monstra a chce jim platit návštěvy nevěstinců z církevní daně. Na druhé straně mu zbožní lidé vytýkali, že chce ponoukat žadatele o azyl k hříšnému jednání. V plamenné diskusi se vytratilo, že jeho návrh vzešel z konkrétních obav obyvatel ze sexuálně motivovaného násilí.

Podle vyjádření úřadu bavorské zemské evangelické církve pro agenturu IDEA  je důchodce Wagner svobodný občan se svobodou názoru, přičemž by církev „neměla mít nesprávnou tendenci předepisovat, jaký názor mají lidé mít“.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 92)