Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Soud s knězem obžalovaným z obtěžování dětí odročen na listopad

Domácí zpravodajství / juml / ČTK / 1. října 2015 14:13
Soud s knězem obžalovaným z obtěžování dětí odročen na listopad

Ilustrační foto: Alegorie spravedlnosti
Autor: Wikipedia.org / Mylius / Creative Commons

Přerov - Výpověďmi dalších dvou mladíků a rodičů dnes v Přerově pokračoval soud s bývalým katolickým knězem Vladimírem Krejsou obžalovaným ze sexuálního obtěžování dětí. Soudkyně případ odročila na 30. listopad, protože ještě musí vyslechnout znalkyni z oboru sexuologie a jednoho svědka. Krejsa, kterému hrozí až pět let vězení, navíc podal námitku podjatosti.

"Pan obžalovaný vznesl námitku podjatosti vůči mé osobě, o které musí rozhodnout nadřízený soud. Vznesl také námitku vůči znalkyním," řekla novinářům soudkyně Emilie Richterová. Krejsa námitku podjatosti zdůvodnil tím, že soudkyně v rozhovoru pro regionální noviny podle jeho názoru hodnotila důkazy, což nesmí. "Já bych řekla, že jsem tam žádné důkazy nehodnotila, ale je to právo pana obžalovaného," podotkla Richterová.

Čtyřiašedesátiletý duchovní z Prostějovska, který už kněžskou praxi nevykonává a je v důchodu, čelí obžalobě ze dvou trestných činů. Podle obžaloby 15 chlapců obtěžoval zhruba 3,5 roku. "Nebyli všichni zletilí," upozornila soudkyně.

Obžalovaný kněz se pohyboval v romské komunitě u přerovského nádraží. Čelí obžalobě z ohrožování výchovy dítěte a ze svádění k pohlavnímu styku. Podle žalobkyně Šárky Pivodové byly mezi poškozenými děti mladší 18 let. Případ vyšel najevo loni v červnu, kněze policisté zadrželi v jednom z činžovních domů přerovského přednádraží, kde žijí hlavně romské rodiny.

Podle zástupců olomouckého arcibiskupství již obžalovaný muž nemá v církvi žádné pověření. Arcibiskupství již dříve uvedlo v tisku, že muž jezdil do Přerova soukromě a s věřícími tam v kontaktu nebyl. Církev nyní čeká na vyjádření soudu.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
19%
 
Ne
26%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 128)