Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Pražská Naděje otevírá zimní středisko pro bezdomovce

Domácí zpravodajství / juml / red / 16. listopadu 2015 14:55
Pražská Naděje otevírá zimní středisko pro bezdomovce

Nové logo charity Naděje
Autor: nadeje.cz

Praha - Křesťanská charita NADĚJE dnes zahajuje provoz Střediska pomoci Vackov. To zajistí lidem bez domova v Praze přečkání zimních nocí v teple a bezpečí. V období 2014-2015 bylo za 137 dní, kdy bylo středisko otevřeno, poskytnuto 9 794 noclehů. Počet osob, které službu využily, byl 704 (z toho 117 žen). NADĚJE středisko na zimu otevírá již počtvrté.

Středisko má kapacitu 80 lůžek. Služba je určena ženám i mužům. Ubytovaní dostanou teplý čaj, budou se moci osprchovat, v případě potřeby dostanou čisté oblečení a bude jim poskytnuto základní zdravotní ošetření. To budou zajišťovat medici z řad studentů LF UK do 22. hodiny večerní. Při prvním příchodu obdrží každý člověk deku na celé ubytovací období.

Pražská Naděje otevírá zimní středisko pro bezdomovce

Klienti Naděje čekají na ubytování ve středisku Vackov
Autor: nadeje.cz

1. prosince se NADĚJE zapojí do dalších zimních opatření. Bude poskytovat noční terénní službu a na noc otevře i Nízkoprahové denní centrum v ulici U Bulhara. Tam terénní pracovníci doprovodí potřebného člověka, pokud nebude místo v některé ze zimních nocleháren nebo jej pro momentální nezpůsobilost nebude moci dotyčný využít. Ve středisku nabídneme klientům hygienu, čisté oblečení, základní zdravotní ošetření, teplý čaj a případně stravu.

Všechna zimní opatření jsou naplánována do 31. března 2016.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 92)