Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Průvod s velbloudy dnes v Praze zahájí Tříkrálovou sbírku

Domácí zpravodajství / vlu / ČTK / 3. ledna 2016 14:03
Průvod s velbloudy dnes v Praze zahájí Tříkrálovou sbírku

ilustrační foto: tříkrálový průvod na velbloudech
Autor: facebook.com/trikralovasbirka / Arcidiecézní charita Praha

Praha - Průvod se třemi králi na velbloudech pořádaný Arcidiecézní charitou Praha dnes odpoledne v historickém centru metropole v Josefské ulici zahájí 16. ročník Tříkrálové sbírky. Průvod bude pokračovat přes Karlův most k živému betlému na Staroměstském náměstí.

Na pódiu vybudovaném na Staroměstském náměstí králové podle biblické legendy symbolicky předali dary nově narozenému Ježíškovi. Poté k přítomným pod pódiem promluvil kardinál a pražský arcibiskup Dominik Duka. V projevu mimo jiné vyzval k účasti na sbírce pro všechny potřebné "bez rozdílu víry a společenského přesvědčení". V závěru požehnal koledníkům. Akci zakončilo vystoupení sboru s vánočními písněmi.

Tříkrálová sbírka

Tříkrálová sbírka potrvá do 14. ledna, v jednotlivých regionech začíná v různých časech. V Praze se zapojilo přibližně 1000 dobrovolníků, v celé České republice 50.000. Organizátoři očekávají podobně jako loni výtěžek sbírky přes 89 milionů korun. "Arcidiecéze Praha plánuje například ze sbírky pomoci migrantům a uprchlíkům, přispět na stacionář pro seniory a charitní centrum v Příbrami a pomoci běloruským dětem ze sociálně slabých rodin a české nemocnici v Ugandě," uvedla za pořadatele Jarmila Lomozová. Do zahraničí podle ní zamíří deset procent z výtěžku pražské sbírky.

Již v úterý zahájili symbolicky sbírku v Kladrubech na Tachovsku za partnerské diecéze v Plzni a v Řezně stovky koledníků z Bavorska a z Čech. V Jihomoravském kraji a části Kraje Vysočina začala Tříkrálová sbírka v sobotu. Koledníci lidem popřejí šťastný nový rok, zazpívají koledu, věnují drobný dárek a při tom poprosí o příspěvek do zapečetěné pokladničky s logem Charity ČR. Výtěžek Tříkrálové sbírky 2016 je určen na pomoc těm, kteří si sami pomoci nedokážou kvůli stáří, nemoci či své nedobré sociální situaci.

Přispět do sbírky lze také zasláním DMS KOLEDA na číslo 87 777 (cena jedné DMS je 30 korun, na pomoc potřebným jde 28,50 koruny). Podpořit sbírku je možné také příspěvkem na účet Tříkrálové sbírky číslo 66008822/0800 u České spořitelny, VS 777.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.
Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
53%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 97)