Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

V Jemenu zavraždili sestry Matky Terezy

Ze světa / kir / Vlastní zpráva / 6. března 2016 0:06
V Jemenu zavraždili sestry Matky Terezy

Ilustrační foto: Řád misionářek lásky založila Matka Tereza
Autor: Wikipedia.org / Túrelio / Creative Commons

Aden -

Podle zpravodajského serveru z katolického světa RC Monitor, byly v Jemenu v pátek 4. března zavražděny čtyři sestry misionářky. Spolu s nimi bylo zabito 12 jejich spolupracovníků a svěřenců. Kněz pocházející z Indie, který žil při jejich klášteře, byl unesen. Sestry z kongregace založené blahoslavenou Matkou Terezou z Kalkaty byly posledními misionářkami, které zůstaly v Jemenu. Všechny ostatní ženské řády a kongregace ze země odešly kvůli poslednímu konfliktu.

Misionářky lásky spravovaly čtyři domy, ve kterých pečovaly o psychicky postižené a staré lidi. V pátek ráno se stal cílem teroristů jejich dům ve městě Aden. Dvě ze zabitých sester pocházely z Rwandy, další dvě z Keni a z Indie. Přežila pouze představená kláštera, které se podařilo ukrýt.  RC Monitor připomíná, že sestry Matky Terezy v této zemi už dříve zaplatily daň krve. V roce 1998 byly tři sestry zavražděny, když vycházely z nemocnice, kde pracovaly.

Za nesmyslné a ďábelské násilí označil vraždu podle Rádia Vatikán, papežský telegram podepsaný kardinálem státním sekretářem Pietrem Parolinem. Papež František v něm vyjadřil svou duchovní blízkost rodinám obětí a ujišťuje o svých modlitbách za zavražděné. Modlí se také za to, aby tento „nesmyslný masakr“ probudil svědomí, vedl k proměně srdcí a povzbudil všechny strany ke složení zbraní a nastoupení cesty dialogu. František ve jménu Boha vyzývá, aby se všichny zúčastněné strany jemenského konfliktu vzdaly násilí a začaly se zabývat lidmi, zejména těmi nejpotřebnějšími, kterým tyto sestry a jejich spolupracovníci sloužili, cituje z telegramu zpravodajský servis www.radiovaticana.cz.

Podle stejného zdroje se papež František zmínil o nesmyslném masakru v Jemenu i při nedělní promluvě před modlitbou Anděl Páně. "Vyjadřuji svoji blízkost misionářkám lásky ve velkém zármutku, který je zasáhl před dvěma dny, kdy byly zabity čtyři jejich řeholnice v jemenském městě Aden, kde pečovali o staré a nemouhocí. Prosím za ně i za další lidi, kteří byli při tomto útoku zabiti, a za jejich příbuzné. To jsou mučedníci dneška! Neobjevují se na obálkách časopisů, nejsou tématem zpravodajství. Prolévají svoji krev za církev. Jsou to oběti těch, kdo tento útok spáchali, jakož i lhostejnosti, oné globalizace lhostejnosti, která se nestará... Matka Tereza ať doprovodí do ráje tyto své mučednické dcery lásky a přimlouvá se za pokoj a posvátnou úctu k lidskému životu.“

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
55%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 91)