Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Vyšel italský překlad knihy o "temných letech" Jorgeho Bergolia - Františka

Ze světa / juml / radiovaticana.cz/red. / 11. května 2016 21:15
Vyšel italský překlad knihy o

Papež František
Autor: Flickr.com / M. Mazur / Creative Commons

Vatikán - Nakladatelství Áncora Editrice uvádí na trh italský překlad knihy, která vyšla před dvěma lety v Argentině a mapuje „temná léta“ Jorgeho Bergoglia, současného papeže, ale také někdejšího zpovědníka ve městě Córdoba (Gli anni oscuri di Bergoglio. Una storia sorprendente). Jde o druhé přepracování životopisu argentinských novinářů Javiera Cámary a Sebastiána Pfaffena, kteří pracovali z podnětu současného papeže (Aquel Francisco, Córdoba, Raíz de dos, 2014).

Pojem „temný“ se tu však nevztahuje na údajné stinné stránky v papežově životopisu, které měly dokládat Bergogliovu domnělou spolupráci s argentinskou vojenskou juntou. Řeč je tu spíše o vnitřní noci a duchovním tříbení, které přinesly roky 1990-1992, tedy období šiřšímu publiku nepříliš známé. Otec Bergoglio, dosavadní provinciál Tovaryšstva Ježíšova v Argentině, byl tehdy vyslán jako zpovědník do córdobské jezuitského kostela při tamním řeholním domě. Jak sám v knize tvrdí, ona léta naprosté izolace jej hluboce poznamenala, vnitřně očistila a duchovně upevnila jako pastýře. Italský překlad svazku, který nese podtitul „Překvapivý příběh“, připravil k vydání argentinský kněz don Luis Escalante, farář italské obce Fara in Sabina.

Existuje rovněž anglická verze papežova životopisu. Kniha byla dobře přijata ve Spojených státech amerických a nyní se připravuje její francouzské vydání.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.
Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
53%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 97)