Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Benefiční koncert Večer lidí dobré vůle vynesl 1,4 mil. korun

Domácí zpravodajství / vlu / ČTK / 5. července 2016 21:29
Benefiční koncert Večer lidí dobré vůle vynesl 1,4 mil. korun

Ilustrační foto - Poutníci na velehradské slavnosti
Autor: velehrad.eu

Velehrad (Uherskohradišťsko) - Letošní ročník benefičního koncertu Večer lidí dobré vůle na Velehradě na Uherskohradišťsku vynesl 1,4 milionu korun. Ve srovnání s loňským rokem byli letos lidé štědřejší, loni to bylo 1,3 milionu korun. Peníze, které zaslali lidé prostřednictvím dárcovských SMS, půjdou tentokrát i do zahraničí, podpoří sirotčinec a zdravotní centrum křesťanů v Iráku. Peníze jsou určeny také pro Nadační fond Adiuvare, který by letos měl podpořit studium na lékařské fakultě adeptů z rodin na Blízkém východě.

"V letošním Svatém roce milosrdenství pošleme část výtěžku na pomoc křesťanům na Blízkém východě. Budeme tak pokračovat v pomoci, kterou započalo o Velikonocích Arcibiskupství olomoucké finanční sbírkou na podporu duchovních, kteří působí v uprchlických táborech nebo diecézích v Iráku," uvedl tajemník Dnů dobré vůle Josef Kořenek.

Peníze tak podpoří kromě nadačního fondu také sirotčinec při klášteře svatého Antonína z Hormizdu Chaldejské katolické církve ve městě Al-Kúš a zdravotní centrum jezídů Medical Point ve městě Sindžár. Loni peníze obdržel salesiánský projekt v Českých Budějovicích, který se stará o mladé lidi na ulici, projekt Naděje Brno pečující o lidi s Alzheimerovou chorobou a fond Adiuvare.

Na letošním 17. ročníku vystoupili na velehradském benefičním koncertě Jiří Suchý, Jitka Molavcová a kapela divadla Semafor, slovenská zpěvačka Jana Kirschner s kapelou Jelen, houslista Pavel Šporcl či stálice velehradských oslav Jiří Pavlica s Hradišťanem. Podle organizátorů akce na Velehrad v pondělí dorazilo kolem 20.000 lidí.

Cyrilometodějské oslavy vyvrcholili dnes dopoledne slavnostní poutní mší, při níž byl hlavním celebrantem olomoucký arcibiskup Jan Graubner. Poutníkům kázal kardinál Dominik Duka. Během dneška byly otevřeny výstavy ve Stojanově gymnáziu, včetně dvou unikátních modelů vězeňské cely a kaple v životní velikosti. Poutníci se mohli také i nadále zapojit do přepisování bible. Do odpoledních hodin si lidé mohli také prohlédnout kopii Svatováclavské koruny, kterou na Velehrad přivezl ředitel odboru protokolu Kanceláře prezidenta republiky Jindřich Forejt.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 92)