Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Šéfredaktorka Katolického týdeníku Koubová: Odmítám spekulace o cenzuře pana kardinála

Domácí zpravodajství / vlu / Vlastní zpráva / 9. srpna 2016 14:22
Šéfredaktorka Katolického týdeníku Koubová: Odmítám spekulace o cenzuře pana kardinála

Šéfredaktorka Katolického týdeníku Kateřina Koubová
Autor: Cirkev.cz

Praha - „Text byl původně napsán se záměrem uveřejnění v Katolickém týdeníku. Žel se do nadcházejícího ani do žádného z plánovaných čísel nevešel,“ napsal kardinál Dominik Duka v poznámce na závěr svého komentáře po  nedávném teroristickém útoku ve Francii, při kterém umřel kněz Jacques Hamel. Vedení Katolického týdeníku ovšem odmítá, že by kardinála cenzuroval. Podle šéfredaktorky Kateřiny Koubové periodikum text nezveřejnilo, protože nejbližší číslo týdeníku bylo již připraveno do tisku. Jednalo se prý především o nedorozumění.

„Velice mě mrzí nedorozumění ohledně článku pana kardinála Dominika Duky, publikovaného 5. 8. na serveru Parlamentní listy, a poté 6. 8. na blogu pana kardinála. Odbor vnějších vztahů Arcibiskupství pražského nabídl článek Katolickému týdeníku v době, kdy nejbližší (33.) číslo bylo víceméně připravené do tisku. O tom, že by článek nebylo možné publikovat příště, nepadlo ani slovo,“ napsala Koubová ve vyjádření zveřejněném na facebookové stránce Katolického týdeníku a doplnila:

„Odmítám spekulace o cenzuře pana kardinála. Dominik Duka má prostor takřka v každém druhém vydání KT a pokud si to bude přát, bude to tak i dále.“

Pražské arcibiskupství poznámku na konci Dukova textu odmítlo podle serveru Echo24 komentovat. Tiskový mluvčí uvedl, že v této věci je nutné se obrátit na vedoucího odboru Milana Badala. Ten se odmítl k celé situaci kolem textu vyjádřit. Později ji ale okomentoval pro TV Nova a pořad České televize Události, komentáře.

Kateřina Koubová byla zvolena na 103. plenárním zasedání Česká biskupská konference (ČBK) na základě podkladů odborné výběrové komise. Je sedmou šéfredaktorkou tohoto periodika. Vlastníkem Katolického týdeník je ČBK.

 

Milan Badal kontaktoval redakci [10. 8.] s prosbou o doplnění, že informace o odmítnutí rozhovoru pro Echo24 není pravdivá, žádost prý odmítl pouze v danou chvíli, protože obědval a staral se o svou nemocnou matku. Později se podle jeho slov redaktorka již neozvala. Na dotaz magazínu Christnet.cz, zda pan Badal rozhovor tedy odmítl nebo ne redaktorka serveru Echo24 Tereza Vilímová odpověděla: „Ano, informace je pravdivá. Ve věci neotištění textu pana kardinála Duky jsem oslovila nejdříve sekretariát pana kardinála, poté tiskový odbor, tiskového mluvčího a nakonec i vedoucího tiskového odboru pana Badala. Ten mi těsně před desátou hodinou položil telefon s tím, že právě obědvá a nechce se vyjadřovat. Jiný čas, kdy se můžu ozvat nenavrhl. Pan tiskový mluvčí měl otázky v sms zprávě, on i pan Badal na mě kontakt měli. Myslím, že jsem udělala maximum, abych získala vyjádření AP. Zajímavé je, že pan Badal se obrací na Vás, nikoli na mě. Pokud si přál své vyjádření doplnit, prostor i šanci pro to měl a stále má.“

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.
Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
53%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 97)