Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Peníze z olomouckých adventních věnců pomohly dětem v Mongolsku

Domácí zpravodajství / vlu / ČTK / 21. srpna 2016 14:40
Peníze z olomouckých adventních věnců pomohly dětem v Mongolsku

Ilustrační foto
Autor: flickr.com / Eva the Weaver

Olomouc - Peníze vybrané z prodeje adventních věnců, které loni vyráběli dobrovolníci z farností olomouckého děkanátu, pomáhají v 8000 kilometrů vzdáleném mongolském Ulánbátaru. Téměř 60.000 korun šlo na opravu poškozeného zdiva sirotčince, kde našly zázemí opuštěné nebo zneužívané děti. S domovem olomoucká charita spolupracuje šestým rokem, řekla ČTK mluvčí olomoucké charity Eva Štefková.

Adventní věnce pro dobročinné účely vyráběla stovka dobrovolníků ze sedmi farností. "Každý rok se v adventní době snažíme získat nějaké finanční prostředky na pomoc misijnímu sirotčinci Verbist Care Center v mongolském Ulánbátaru. Jde již o pátou akci tohoto druhu," uvedla koordinátorka Milada Malíšková z Charity Olomouc.

Posláním domova v Ulánbátaru je zajištění základních lidských práv sirotkům, opuštěným nebo zneužívaným dětem. Centrum založila v roce 1995 Kongregace Panny Marie a dětem poskytuje potřebné zázemí, jako je přístřeší, jídlo a vzdělávání. Peníze budou využity na opravy poškozeného zdiva dětského domova, do nějž zatékalo. "Opravy probíhají aktuálně teď v srpnu, kdy je v objektu volno, a děti jsou mimo Ulánbátar," uvedl programový manažer Charity pro Střední Asii Evžen Diviš. Výtěžek z olomoucké benefiční akce předal přímo na místě koncem července.

Podle zástupců olomoucké charity žije v hlavním městě Mongolska, kde zima trvá až osm měsíců a teploty dosahují i minus 40 stupňů Celsia, na ulici asi 2000 dětí, v celém Mongolsku dvakrát tolik. V sirotčinci Verbist Care Center se starají aktuálně o 48 sirotků. Spolupráce s Charitou Olomouc byla navázána v roce 2010. V příštím roce by sirotčinec případnou pomoc využil na pokrytí části zvyšujících se provozních nákladů, dodal Diviš.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
53%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 94)