Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Letos připlulo do Itálie 100 tisíc migrantů, někteří schválně převrhují čluny

Ze světa / juml / radiovaticana.cz / 31. srpna 2016 8:57
Letos připlulo do Itálie 100 tisíc migrantů, někteří schválně převrhují čluny

Ilustrační foto
Autor: Wikipedia.org / Creative commons

Řím - Do Itálie se z Libye plaví stále další migranti. Italská pobřežní stráž včera oznámila, že jenom během posledních čtyřiadvaceti hodin zasáhla více než padesátkrát a vzala na paluby svých lodí 6 a půl tisíce lidí. Také počet migrantů přijíždějících z Turecka na řecké ostrovy se zvýšil na několik stovek denně.

Italská pobřežní stráž zasahuje s pomocí italského námořnictva a některých nevládních organizací. Tiskový mluvčí Italské pobřežní stráže Filippo Marini Vatikánskému rozhlasu odpověděl na otázku, zda také v minulých dnech došlo ke zvýšenému počtu zásahů na otevřeném moři:

Počty jsou dnes velmi důležité. Od ledna až do dneška daleko překročily 100 tisíc. Tolika lidem jsme poskytli pomoc na moři nedaleko Sicílie. A pokračujeme. Tyto počty se však nijak zvlášť neliší od těch, které jsme zaznamenali loni.


Na fotografích či videích pořízených Italským vojenským námořnictvem je vidět, jak se migranti sami a úspěšně snaží převrhnout svá plavidla, pokud ve svém dohledu zaznamenají italskou loď. Podle námořního práva má totiž každé plavidlo povinnost přijmout ztroskotance na svoji palubu, která je v případě Italských námořních sil také italským územím.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 92)