Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Papež se vyslovil proti zavedení homosexuálních sňatků v Mexiku

Ze světa / kir / ČTK / 26. září 2016 9:18
Papež se vyslovil proti zavedení homosexuálních sňatků v Mexiku

Papež František
Autor: Flickr.com / M. Mazur / Creative commons

Vatikán/Mexiko - Papež František dnes vyjádřil podporu mexickým biskupům a většině tamních občanů, kteří nechtějí, aby mexická vláda legalizovala manželství osob stejného pohlaví. Informovala o tom agentura AP. V mexické metropoli v sobotu proti záměru vlády protestovaly tisíce lidí.

Během tradiční nedělní liturgie hlava římskokatolické církve uvedla, že se ochotně připojuje k protestům "ve prospěch rodiny a života, které v dnešní době vyžadují zvláštní pastorační a kulturní pozornost po celém světě".

Desítky tisíc lidí se v sobotu v mexickém hlavním městě zúčastnily protestního pochodu, aby odsoudily návrh prezidenta Enriqua Peni Nieta, aby manželství mohli uzavřít i homosexuálové. Demonstranti, kteří vyšli v bílém oblečení, nesli transparenty varující před manželstvím osob stejného pohlaví. Požadavkem manifestantů bylo i zavedení rodičovské kontroly nad sexuální výchovou dětí ve školách.

Papež František, který se staví proti takzvané genderové ideologii, tedy negaci rozdílů mezi pohlavími, se podle ČTK zřídkakdy vměšuje do veřejných diskusí podobného typu. Raději ponechává na představitelích církve v jednotlivých zemích, aby k nim zaujímali stanoviska.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
53%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 97)