Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Pohřeb kardinála Vlka bude v sobotu v pražské katedrále sv. Víta

Domácí zpravodajství / juml / ČTK / 19. března 2017 16:45
Pohřeb kardinála Vlka bude v sobotu v pražské katedrále sv. Víta

Katedrála svatého Víta, Václava a Vojtěcha v Praze
Autor: Wikipedia.org / Steve Collis / Creative Commons

Praha - Pohřeb kardinála Miloslava Vlka bude v sobotu 25. března v 11:00 v pražské katedrále svatého Víta. Tělo zesnulého bude vystaveno ve čtvrtek a v pátek. ČTK to dnes řekl mluvčí pražského arcibiskupství Stanislav Zeman. Kardinál Vlk zemřel v sobotu ve věku 84 let.

Sobotní zádušní mši bude sloužit arcibiskup Dominik Duka. Mluvčí arcibiskupství očekává, že na pohřeb kardinála Vlka dorazí další kardinálové a biskupové přinejmenším z okolních zemí a také z Hnutí fokoláre, k němuž se kardinál Vlk hlásil.

Arcibiskupství zatím neurčilo, kde bude tělo zesnulého kardinála před pohřbem vystaveno. V úvahu připadá budova pražského arcibiskupství, nebo Chrám svatého Víta. Jednání s Kanceláří prezidenta republiky o této věci zahájí zástupci arcibiskupství v pondělí.

Ostatky kardinála Miloslava Vlka budou po pohřbu uloženy v arcibiskupské kapli svatovítské katedrály, uvedl Zeman. Arcibiskupská kaple je jedinou kaplí nové části katedrály s ostatky pražských arcibiskupů minulého století. Jsou v ní uloženy například ostatky kardinálů Františka Tomáška (1899-1992) a Karla Kašpara (1870-1941).

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 92)