Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Papež František podpořil posttraumatickou péči o syrské děti. Kvůli Sýrii by mohl jednat s Trumpem

Ze světa / kir / radVat / 27. dubna 2017 21:07
Papež František podpořil posttraumatickou péči o syrské děti. Kvůli Sýrii by mohl jednat s Trumpem

Ilustrační foto: Syrský chlapec v uprchlickém táboře v Jordánsku
Autor: Diakonie ČCE / Jiří Pasz

Vatikán -

Papež František vyzval dětskou nemocnici Svatého stolce Bambin Gesú, aby po podpůrném projektu ve Středoafrické republice zahájila péči o syrské děti trpící posttraumatickým stresovými poruchami v důsledku dlouhotrvající války. Cílem tříletého projektu organizovaného ve spolupráci s nadací Jana Pavla II. je formace odborných pracovníků, kteří budou působit přímo v Sýrii, vysvětlil primář neurologického oddělení při středeční tiskové konferenci v římském sídle nemocnice, prof. Federico Vigevano:

“Posttraumatický stresový syndrom je celek všech projevů, které jsou reakcí na traumatickou událost, v tomto případě válku. S těmito důsledky lze pracovat, pokud však máme k dispozici vysoce kvalifikované pracovníky. Naším cílem je formovat personál, který pak bude působit v různých syrských nemocnicích zejména při individuální cílené psychoterapii, při které jsou výsledky lepší, než při skupinové. Počet traumatizovaných dětí je ale tak vysoký, že na krátká časová období se budeme muset nutně uchýlit také k práci s malými skupinami.“

Církev na představení projektu zastoupil arcibiskup Paul Richard Gallagher, sekretář pro vztahy se státy:

“Papež František je velmi konkrétní člověk, který nezůstává u slov, ale přeje si, abychom jako křesťané zcela konkrétně reagovali na potíže, konflikty a utrpení ve světě. Myslím, že tady stojíme před velmi konkrétním projektem, který přináší naději, protože se v něm jedná o děti a mladé lidi, kteří jsou nadějí jak pro svou zemi, tak pro své náboženské společenství“.

Vatikánský sekretář pro vztahy se státy zdůraznil, že mezinárodní společenství má stále více naléhat na politické a diplomatické řešení konfliktu a hledat cesty k ukončení války a utrpení syrského národa. V tomto smyslu může být důležité pravděpodobné setkání papeže Františka z prezidentem USA, Donaldem Trumpem, který se bude v Itálii účastnit summitu G7 v Taormině.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
53%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 97)