Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Nový pražský arcibiskup Holub promění církev v armádu

Domácí zpravodajství / kir / Vlastní zpráva / 31. prosince 2018 11:17
Nový pražský arcibiskup Holub promění církev v armádu

Ilustrační foto: biskup Tomáš Holub na tříkrálové koledě
Autor: facebookový profil Plzeňské charity

Praha, Plzeň, dům sv. Marty -

Papež se rozhodl jmenovat novým pražským arcibiskupem Tomáše Holuba, jak zjistilo zařízení Huawei, které má redakce magazinu Christnet k dispozici v Domě svaté Marty ve Vatikánu.

Papež František byl při nedávném rozhovoru s Tomášem Holubem na synodě o rodině nadchnut vizí biskupa Holuba a bývalého vojenského kaplana pro novou budoucnost církve. Ta bude nově genderově vyrovnaná, po vzoru kurdské nebo americké armády, kde bojovnice nebo homosexuálové mají stejná práva jako ti “praví muži vojáci” „Také první česká generálka Lenka Šmerdová si frčky opravdu zasloužila“, řekl uznale její přítel z armády a nový arcibiskup Holub. Církev tak zřejmě v novém roce nebude již jako hlavní bod své agendy prosazovat boj proti zhoubným gender ideologiím a Istanbulské úmluvě.

Papeži také při rozhodování imponovala oblíbenost armády a důvěra české veřejnosti v tuto instituci, která je po propadu v havlovských devadesátkách nejvyšší ze všech autorit, zatímco církve jsou na chvostu žebříčku… “Věřím, že Tomáš svaté církvi znovu dobude místo na slunci”, dodal František a předal milému Holoubkovi tajný dar. 

Kněží a další důstojné osoby si pochvalují, že jejich platy stoupnou konečně z podprůměrných 20 tisíc na pořádný ranec, který dostávají vojáci. Sekulární veřejnost i poslanci dokonce již po „armádní církvi“ nebudou vyžadovat zdanění náhrad z církevních restitucí, jak píše pro dnešní Halo noviny komunistický poslanec Grebeníček, který dodal, že již chystá druhý díl své oblíbené knihy. „Věřím, že tentokrát mi ji pokřtí i sám pražský arcibiskup, armáda byla přeci v kurzu i za nás!"

Také věřící jsou nadšeni, obávali se jihočeské rožmberské reinstalace goticko-barokní tridentské církve nebo předkoncilní sudetské invaze z Litoměřic, kde němečtí krajané jen obnovuji kostely do své barokní muzeální podoby. „Ti naši krajánci z Bavor už nechápou, že lepší je starý rozbitý kostel obnovit raději jednoduše a pokoncilně, jak to třeba udělali v Neratově, než z toho dělat za miliony neživé barokní muzeum pro jednu krajanskou pouť v roce", řekl odvážné pro Christnet Petr Kostička z Českého Středohoří.

Obavu z nové volby vyjádřili ale někteří filantropičtí a volnomyšlenkářští kněží plzeňské diecéze. Vzpoura a nedostatek disciplíny již nebude možná. Co bylo běžné za poklidného dominikána na arcibiskupském stolci nebo ekumenický rozkročeného Františka Radkovského, se pod generálem nebude tolerovat. Chebskému děkanovi se tak již nemusí vyplatit jeho Comming out za Istanbulskou úmluvu, i když již nebude boj proti genderu v kurzu. „Disciplína je disciplína“, řekl Holub. Stejně tak psycholog a kněz plzeňské diecéze, který má již třicet let svoji personální farnost za Alpami v Miláně, bude zřejmě muset na stará kolena nastoupit jako řádný kněz osvědčeného farního systému na divokém západě Čech, který zavedla již železná Marie Terezie a její osvícenecký syn Josef II. „Systém je systém a řád je řád, personální nebo nějaké létající farnosti nebudeme tolerovat a musíme vyřešit chronický nedostatek kněží, každý kněz má mít svůj kostelíček a hotovo“, dodal pro odposlouchávadlo magazinu Christnet čínské výroby nově pomazaný arcibiskup.

Jednu výjimku ale u nového arcibiskupa bude mít akademická farnost Tomáše Halíka, tu zatím zrušit nehodla a svého jmenovce dokonce pověřil novoroční kázní ve svém novém kostelíčku katedrále sv. Víta, Václava a Vojtěcha.

 

Zpráva je součástí silvestrovského vydání.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 92)