Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Za prince Philipa se konala pietní bohoslužba, sobotní pohřeb odvysílá televize

Ze světa / kir / Vlastní zpráva / 12. dubna 2021 11:59
Za prince Philipa se konala pietní bohoslužba, sobotní pohřeb odvysílá televize

Princ Philip (1921-2021)
Autor: Wikipedia.org / Creative Commons

Canterbury - V katedrále v Canterbury se v neděli konala pietní vzpomínka za prince Philipa, vévodu z Edinburghu, který v pátek zemřel ve věku 99 let. Princ byl od roku 1947 manželem britské královny Alžběty II, za druhé světové války se vyznamenal během působení u námořnictva.

Bohoslužbu vedl arcibiskup anglikánské církve Justin Welby, který má příští sobotu celebrovat také princův pohřeb v kapli svatého Jiří na hradu Windsor. Pohřbem v Británii skončí osmidenní státní smutek, uvádí server iDNES.cz.

Obřad se s ohledem na opatření v souvislosti s koronavirovou pandemií uskuteční bez účasti veřejnosti, ale bude vysílán v přímém přenosu v televizi. Obřadu se nezúčastní premiér Boris Johnson, aby dal přednost příbuzným zesnulého.

Británie si památku vévody z Edinburghu připomene celostátní minutou ticha v 15:00 místního času (16:00 SELČ), kdy pohřební obřad začne. Arcibiskupové z Canterbury a Yorku, podle portálu anglikánské církve, schválili liturgické pořady na připomínku zemřelého prince pro veřejná shromáždění i domácí pobožnost.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 122)