Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Příští novoroční setkání komunity Taizé bude hostit německý Rostock

Ze světa / kir / vaticannews / 5. ledna 2022 17:44
Příští novoroční setkání komunity Taizé bude hostit německý Rostock

Ilustrační foto: vitráž v kostele Smíření v Taizé (autor: bratr Éric)
Autor: Flickr.com / Emmanuel Cattier

Taizé - Večerní modlitbou vysílanou na platoformě Youtube se o silvestrovském večeru zakončilo čtyřdenní evropské setkání mládeže, které probíhalo převážně digitálně v Taizé a v Turíně. Minulý čtvrtek bylo rovněž oznámeno, že příští pouť důvěry na zemi ve stylu Taizé se uskuteční na břehu Baltského moře v Rostocku na přelomu příštího roku.

„Samozřejmě nás mrzí, že kvůli epidemiologické situaci nemohlo dojít k setkání většího počtu mladých lidí“, uvedl převor komunity bratr Alois podle serveru vatikannews. Přesto bratry potěšilo, že se v Taizé mohlo konat alespoň malé setkání s mladými lidmi z regionu a několika dalšími, kteří přicestovali ze vzdálenějších míst. Převor ekumenické komunity také upozornil na situaci uprchlíků na středomořském ostrově Lampedusa, kde strávil Vánoce. „To, čeho jsem tam byl svědkem, mě velmi dojalo“, řekl bratr Alois. Každý den totiž na tento ostrov připlouvají lidé, které italské pobřežní hlídky sváží na pevninu z původních velice nebezpečných člunů.

Bratr Alois v této souvislosti vyzval k „solidaritě všech kontinentů“, která by umožnila „přijímat všechny lidi s důstojností, kterou si zaslouží“. Z jihoitalského ostrova si přivezl také malý kříž, vyrobený ze dřeva dvou uprchlických lodí, který bude následně umístěn v kostele komunity Taizé.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
19%
 
Ne
26%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 126)