Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Papež se modlil za oběti bombardování ukrajinských měst, v Koloseu se zúčastní modlitby za mír

Ze světa / kir / vaticannews, ČTK / 12. října 2022 11:46
Papež se modlil za oběti bombardování ukrajinských měst, v Koloseu se zúčastní modlitby za mír

Ilustrační foto: Koloseum v Římě
Autor: Unsplash.com / Craig Zdanowicz

Vatikán -

Papež František se modlil za ukrajinský lid trpící bombardováním ukrajinských měst ze strany Ruska a vyzval "ty, kteří mají osud války ve svých rukou", aby s ním přestali. Informovala o tom agentura Reuters.

Papež František již několikrát odsoudil válku na Ukrajině a krutosti páchané na civilistech a vyzval Rusko k ukončení invaze a k dialogu. Naposledy na začátku října vyzval ruského prezidenta Vladimira Putina, aby "zastavil kolotoč násilí a smrti na Ukrajině".

Rusko v pondělí v několika vlnách zasáhlo města napříč Ukrajinou při rozsáhlých vzdušných útocích, které si podle Reuters vyžádaly životy nejméně 26 lidí a desítky zraněných. Údery také vyřadily z provozu dodávky elektrické energie a tepla.

Vatikán pak potvrdil, že papež František se 25. října společně s představiteli světových náboženství zúčastní závěrečného aktu každoroční modlitby za mír, kterou v Římě pořádá komunita Sant'Egidio.

„Chceme se osvobodit ze zajetí války. A dáme zaznít hlas našemu volání po míru“, prohlásil předseda komunity Sant'Egidio, Marco Impagliazzo. Jak vysvětlil, „křesťané se budou s papežem Františkem modlit za mír v Koloseu“. Impagliazzo rovněž informoval, že k účasti na modlitbě byli přizváni náboženští představitelé Ruska i Ukrajiny.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 122)