Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Víno je Božím darem a zdrojem radosti, řekl papež a vyzval vinaře k odpovědnosti

Ze světa / / ČTK / 26. ledna 2024 9:45
Víno je Božím darem a zdrojem radosti, řekl papež a vyzval vinaře k odpovědnosti

Ilustrační foto
Autor: Wikipedie.org

Vatikán - Víno je darem, který Bůh svěřil lidem, aby z něj udělali zdroj radosti. Zástupcům italských vinařů to podle deníku The Guardian řekl papež František. Ten také vyzval producenty a distributory vína k odpovědnosti a k respektu vůči přírodě i lidem, kteří na vinicích pracují.

"Víno, země, zemědělské schopnosti a podnikavost jsou Božími dary, ale nezapomínejme, že je nám stvořitel svěřil, abychom z nich učinili opravdový zdroj radosti, jak stojí v Písmu," uvedl při pondělním setkání se zástupci italského vinařského sektoru papež František.

Před porušováním práv lidí, kteří pro italské vinaře sbírají na vinicích hrozny, dlouhodobě varují italské zemědělské odbory. Podle nich se stává, že firmy nerespektují při vinobraní zákoník práce, nadměrně zatěžují své zaměstnance či lidi zaměstnávají načerno. Loni v srpnu při sběru hroznů v Lombardii zemřel 37letý muž z Rumunska. Podle odborů Flai CGIL za to mimo jiné mohlo to, že muž pracoval brzy odpoledne na slunci při teplotách, které se blížily ke 40 stupňům.

Deník The Guardian také poukazuje na odmítavý postoj italských vinařů vůči novým pravidlům v Irsku, které chce zavést zdravotní varování na lahvích vína podobná těm, která jsou na cigaretách či lahvích s tvrdým alkoholem. Vinaře v jejich postojích podpořila vláda premiérky Giorgii Meloniové. Sdružení zemědělců tvrdí, že podobná opatření mohou poškodit italský vývoz vín.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 122)