Zájem o studium na Teologické fakultě Jihočeské university předčil veškerá očekávání. U některých oborů a kombinací je až dvojnásobný počtu lidí, který budou přijati ke studiu. Přesné informace poskytla Magazínu ChristNet.eu proděkanka Ing. Homulková.

Ilustrační foto: Přijímací zkoušky na vysokou školu
Foto: Corbis

Atraktivnější obory, větší publicita školy i možnost širšího uplatnění absolventů zejména mimo církevní prostředí, to jsou některé z důvodů, které přilákaly ke studium na Teologické fakultě Jihočeské university v Českých Budějovicích nové uchazeče.

Jak sdělila Magazínu ChristNet.eu proděkanka pro studijní a pedagogickou činnost Ing. Hana Homulková, ke dni 18. 4. 2001 přišlo neuvěřitelných 211 přihlášek ke studium.

Z toho bylo 109 na prezenční (denní) magisterské studium a dvě na stejné studium zakončené titulem bakalář. Na kombinované (dálkové) magisterské studium se přihlásilo 22 lidí a na stejné studium bakalářské 78 lidí.

Teologická fakulta JU otevírá pro ak. rok 2001/2002 studijní obory Učitelství náboženství a etiky, kde je v prezenčním studiu počet přihlášených 21 a přijímaných 15. Dále obor Pastoračně sociální asistent, kde je počet přihlášených 15 a přijímaných 10.

Nejmenší zájem projevili uchazeči o obor Teolog. Na druhou stranu největší zájem je o obor Pedagog volného času, kde z celkového počtu 62 uchazečů by fakulta ráda dala možnost ke studiu 40-ti nejlepším.

V kombinovaném studium je více přihlášených na bakalářské studium, kde je u oboru Pastoračně sociální asistent zájem skoro dvojnásobný.

Pokud srovnáme celkový počet přihlášených k počtu přijímaných, a rovněž vezmeme v úvahu, že k přijímacím zkouškám se dostaví 2/3 uchazečů, má šanci stát se novým studentem Teologické fakulty JU v Českých Budějovicích v průměru každý "druhý" přihlášený.

Článek o přijímacích řízeních na teologické fakulty v minulém roce