Nejčtenějším článek za posledních 14 dní je Patrik a Kristýna. Když jsem ho psal, vůbec jsem netušil, jaký bude mít úspěch. Jeho úspěch jsem komentoval slovy: "Asi přestanu dělat investigativní žurnalistiku a vrhnu se na psaní milostných románů."

Se čteností je to stejně zvláštní. Patrika a Kristýnu jsem dělal pro oddech a pro pobavení, nikoli pro zvýšení návštěvnosti. I když, jak dobře poznamenala Lucka Vláčilová, je výše návštěvnosti ovlivněna i tím, že je na článek odkaz z ankety.

Samotná anketa byla místy velmi vyrovnaná. Nicméně končí Ano, takže se můžete těšit na pokračování. Je to pro mne oddychovka a dělám to rád. Jak nedávno prohlásili U2: "Zpíváme proto, že nás to baví, a je nám jedno, kolik posluchačů nás poslouchá." Stejně je podle mne nutné i u novináře občas napsat něco "pro radost".

Když už jsme u té návštěvnosti: zprávu Zařízení francouzské residence Železných bylo zabaveno si přečetlo pětrát více lidí než zprávu Papež odsoudil násilí na Blízkém východě, která byla vydána ten samý den. Přitom zprávu o Železném jsme zařadili silně mimo naše téma.

Byl to totiž exkluzivní únik tiskové zprávy z jednoho média. Když jsem onu zprávu dostal, seděli jsme zrovna u počítačů s jednou z našich programátorek, Evou Svobodovou. "Je to moc pěkné," říkal jsem. "Můžeme to vydat jako první. ČTK ani iDnes to ještě nevydala. Ale vůbec to není z našeho oboru! Kdyby v té zprávě bylo aspoň napsáno, že v té vesničce je kostel!"

Nakonec jsem to vystavil - byli jsme skutečně rychlejší než-li ČTK nebo iDnes. S Evou jsme pak pozorovali, jak rychle stoupá u této zprávy návštěvnost.