Obyčejná ženská marnivost a standardní zjištění, že nemám, co na sebe. Doba pokročila, proto stačí zadat tři dvojitá vé, jméno oblíbené značky a hned si virtuálně můžu vybrat hadříky. Ale co to, místo lepých děv, které nosí zásadné velikost XS, se mi na monitoru zjevil důstojný pán s nekompromisním výrazem a v černém oblečku, který bych jaksi nenosila ...

Představení pokračuje a vedle kněze z temna vystoupí řádová sestra, také poněkud nesympatického zjevu a dívenka v šatičkách, které nejspíš nosila má babička. Drama teprve začíná. Tohle děvče asi klášterní školu a její pravidla moc nemusí, takže při ladném běhu ulicí svléká svoje cudné šatičky, tu vykoukne sněhobílá podkolenka a tu pro změnu zářivě bílé kalhotky. Nakonec předvede celkem decentní striptýz, nebojte, takové bílé nic na šňůrkách ji zůstane.

Prostřih a poslušné dítko boží stojí v prostranství klášterní školy a jen se šibalsky usmívá. Kupodivu si ani nevyndá notýsek, kam si zapisuje hříchy. Zvědavost je mocná, a tak se mírně mravně pokažená bytůstka vydá do ulic za lůzou. Pro životem otrlé a značkově oblečené, jak jinak, že, mladé je atrakcí, přesto se ji v duchu křesťanské lásky ujmou a dotvoří její image k dokonalosti. Z panenky je rebelka. Celkem detailní záběr na její zadeček, soukající se do jeans sukénky nevyžaduje bližší komentář.

Pak se samozřejmě jde pařit! Zvláštní lehce zpustošená budova a v ní tlupy in mladých lidí. Zcela evidentně si užívají života. A tohle čerstvě probuzené koťátko také. Budiž ji přáno. Vlastně je to celkem pěkná holka. Unikla dusivé atmosféře církevní péče o mládež a konečně našla své pravé já. Kříž z krku zmizel, což je trošku proti trendům, právě růžence, křížky a jiné předměty zbožnosti jsou teď těmi nejúžasnějšími módními doplňky.

Zvláštní šok, církev je vážně všude. Byť v poněkud zvláštním světle, ale v rámci neviditelné ruky trhu bude každý jistě spokojen. Daná značka prodá více svých produktů, mladí se něco dozvědí tom, že církev asi ještě úplně nevymřela, jen samotní věřící spláčí nad výdělkem. Další mediální prezentace, která líčí římskokatolickou hierarchii jako pantheon stvůr. Že to tak není? Možná…

Ale umíme o tom přesvědčit?!