Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Papež František si připomněl šesté výročí svého pontifikátu

Ze světa

Papež František si připomněl šesté výročí svého pontifikátu

ČTK / redakce / 14. 3. 2019 12:08

Modlitbami v postní době před Velikonocemi strávil v městečku Ariccia nedaleko Říma papež František šesté výročí zahájení svého pontifikátu. Některá média v této souvislosti připomněla, že že v den výročí byl v Austrálii odsouzen za sexuální zneužívání kardinál a donedávna vysoce postavený muž Vatikánu George Pell.

Ze světa

Už 25 let mohou být u anglikánů v Anglii ženy svěceny za kněze

ČTK / mn / 13. 3. 2019 23:52

Už 25 let mohou být u anglikánů v Anglii ženy svěceny za kněze Před 25 lety, 12. března 1994, vysvětila anglikánská církev v katedrále v Bristolu na západě Anglie prvních 32 žen za kněze. Rozhodnutí umožnit ženám výkon kněžského povolání přijal generální synod anglikánské církve v Londýně přes protesty Vatikánu již 11. listopadu 1992.

Ze světa

Kardinál Pell byl odsouzen na šest let vězení za zneužití chlapců

ČTK / redakce / 13. 3. 2019 8:32

Kardinál Pell byl odsouzen na šest let vězení za zneužití chlapců Australského kardinála George Pella dnes poslal australský soud na šest let do vězení za sexuální zneužití dvou chlapců z církevního sboru. Skutků se dopustil v 90. letech v katedrále svatého Patrika v Melbourne.

Ze světa

Ortodoxní židé se střetli se ženami z hnutí bojujícím za rovný přístup k modlitbám u Zdi nářků

ČTK / redakce / 12. 3. 2019 13:56

Ortodoxní židé se střetli se ženami z hnutí bojujícím za rovný přístup k modlitbám u Zdi nářků Při ranních modlitbách u Zdi nářků v Jeruzalémě, která je nejposvátnějším místem pro modlení židů, panoval  chaos a několik lidí utrpělo lehká zranění. Stovky ultraortodoxních židů se totiž snažily zabránit ženám z feministické židovské organizace Ženy zdi, aby se pomodlily způsobem, jaký ortodoxní judaismus povoluje na tomto místě jen mužům, informovala místní média.

Ze světa

Slovenský arcibiskup kritizoval podporu prezidentské kandidatury Zuzany Čaputové

ČTK / 12. 3. 2019 13:59

Slovenský arcibiskup kritizoval podporu prezidentské kandidatury Zuzany Čaputové Katolická církev na Slovensku zasáhla do kampaně před sobotním prvním kolem přímé volby prezidenta. Trnavský arcibiskup Ján Orosch o víkendu při kázání kritizoval kněze za podporu liberální kandidátky Zuzany Čaputové, která je podle dřívějších průzkumů veřejného mínění hlavní favoritkou voleb.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
19%
 
Ne
26%
 
Nevím
4%
 
(Počet hlasů celkem: 131)