Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Putin podle médií požádal o předání církevního areálu v Jeruzalémě Moskvě

Ze světa

Putin podle médií požádal o předání církevního areálu v Jeruzalémě Moskvě

ČTK / 19. 4. 2022 0:37

Ruský prezident Putin v dopise zaslaném izraelskému premiérovi  Bennettovi vyzval, aby Izrael předal Moskvě církevní areál v jeruzalémském Starém Městě. Moskva se už několik let snaží pod svoji správu získat takzvaný Alexandrův dvůr, církevní areál poblíž chrámu Božího hrobu v Jeruzalémě. Její plány ale nedávno zkomplikovalo rozhodnutí izraelského soudu, který nároky Ruska na komplex neuznal.

Ze světa

„Prosím, nezvykejme si na válku!“ vyzval papež ve velikonočním poselství

ČTK, red. / 18. 4. 2022 0:52

„Prosím, nezvykejme si na válku!“ vyzval papež ve velikonočním poselství Papež František vyzval světové vůdce, aby vyslyšeli prosby lidu o mír na Ukrajině. Ve svém tradičním poselství Urbi et Orbi (Městu a světu) dnes nepřímo zkritizoval Rusko za to, že Ukrajinu zatáhlo do krutého a nesmyslného konfliktu. Konfliktu na Ukrajině věnoval viditelně unavený 85letý papež většinu svého poselství

Ze světa

Tradiční velikonoční liturgie britské královské rodiny byla letos bez královny

ČTK / 18. 4. 2022 0:27

Tradiční velikonoční liturgie britské královské rodiny byla letos bez královny Tradiční velikonoční bohoslužba britské královské rodiny v kapli svatého Jiří na hradě Windsor se letos konala bez nejvýznamnějších představitelů rodiny, královny Alžběty II. a jejího syna, prince Charlese. Královna se v poslední době stále častěji vyhýbá veřejným aktivitám kvůli zdravotním problémům.

Ze světa

František zakončil velikonoční vigilii zvoláním "Kristus vstal z mrtvých" v ukrajinštině

ČTK / 17. 4. 2022 2:03

František zakončil velikonoční vigilii zvoláním Papež František neodsloužil na Bílou sobotu večer v bazilice svatého Petra velikonoční vigilii, která křesťanům připomíná zmrtvýchvstání Ježíše Krista. Stalo se tak podle vatikánských médií kvůli bolesti kolen, kterou papež v poslední době cítí. Obřadu se ale účastnil a pronesl kázání, ve kterém znovu připomněl válku na Ukrajině, uvedly světové agentury. Na bohoslužbě byl i starosta ukrajinského Melitopolu, kterého během války unesly ruské jednotky.

Ze světa

Jeruzalém hlásí střety mezi izraelskou policií a Palestinci, 150 zraněných

ČTK / 16. 4. 2022 1:07

Jeruzalém hlásí střety mezi izraelskou policií a Palestinci, 150 zraněných U mešity Al-Aksá v Jeruzalémě vypukly dnes ráno střety mezi izraelskou policií a Palestinci. Podle zdravotníků bylo zraněno 150 Palestinců, izraelská policie má tři raněné. V oblasti se v posledních týdnech zvýšilo napětí a sílí izraelsko-palestinské srážky, ty dnešní jsou největší od začátku muslimského postního měsíce ramadánu.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 93)