Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Kardinál Duka: Církev vyčká, jak o finančních náhradách rozhodne Senát

Domácí zpravodajství

Kardinál Duka: Církev vyčká, jak o finančních náhradách rozhodne Senát

ČTK / 1. 2. 2019 10:18

Římskokatolická církev vyčká na rozhodnutí Senátu o novele o zdanění církevních restitucí, až pak podnikne další kroky. Postupovat chce společně s ostatními církvemi a Federací židovských obcí. Jednat chce s premiérem a příslušnými ministry. Novinářům to včera po zasedání České biskupské konference (ČBK) řekl kardinál Dominik Duka.

Domácí zpravodajství

O zdanění církevních náhrad Senát rozhodne koncem února

ČTK, mn / 31. 1. 2019 13:36

O zdanění církevních náhrad Senát rozhodne koncem února O zdanění církevních náhrad a o novele zákonů týkajících se odchodu Británie z EU bez dohody bude Senát rozhodovat na schůzi, která začne 27. února. 

Ze světa

V Nizozemsku skončila protestní tříměsíční bohoslužba

ČTK / 31. 1. 2019 13:38

V Nizozemsku skončila protestní tříměsíční bohoslužba Kostel v nizozemském Haagu se dnes rozhodl ukončit nepřetržitou tříměsíční bohoslužbu, jejímž cílem bylo ochránit arménskou rodinu, které hrozila deportace. Protest skončil v reakci na rozhodnutí vlády, jež dovolí v zemi zůstat stovkám mladých lidí, kteří přišli do Nizozemska nelegálně jako děti a v zemi vyrůstali.

Ze světa

Nejvyšší soud Pákistánu potvrdil zproštění viny křesťanky Bibiové

ČTK, red. / 29. 1. 2019 14:12

Nejvyšší soud Pákistánu potvrdil zproštění viny křesťanky Bibiové Pákistánský nejvyšší soud dnes potvrdil osvobození křesťanky Asii Bibiové, která byla v roce 2010 odsouzena k trestu smrti za údajnou urážku islámského proroka Mohameda. Učinil tak odmítnutím petice, s níž radikální islamisté požadovali, aby žena byla popravena.

Ze světa

Papež zakončil návštěvu Panamy se statisíci poutníky. Mluvil i ve prospěch migrantů

ČTK / 28. 1. 2019 20:48

Papež zakončil návštěvu Panamy se statisíci poutníky. Mluvil i ve prospěch migrantů Bohoslužbou pod širým nebem, jíž se zúčastnilo na 700.000 lidí, v neděli papež František v hlavním městě Panamy formálně zakončil Světové dny mládeže. V minulých dnech se pak papež František znovu postavil na obranu migrantů, když prohlásil, že je "nesmyslné a nezodpovědné" vnímat je všechny jako hrozbu pro společnost.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 122)